Woensdag in Het Verhaal: Vruchtensap als medicijn

Eos Psyche&Brein: Het Verhaal is de meest directe manier om je te verdiepen in de wereld van psychologie en hersenwetenschap. Je ontvangt een keer per week een artikel rechtstreeks in je mailbox.

Met Het Verhaal krijg je elke week een diepgravend stuk rechtstreeks toegestuurd in je mailbox. Kom je niet vaak genoeg toe aan het lezen van een tijdschrift, maar heb je wél nood aan meer diepgang dan de berichtgeving op het internet je momenteel biedt? Ben je gefascineerd door de complexiteit van ons voelen en ons denken? Kijk je ernaar uit om stukje bij beetje, artikel na artikel, week na week, meer te gaan begrijpen van wat er allemaal gebeurt in onze hersenpan? Dan is deze formule ideaal voor jou. Voor de vroege beslissers hebben we een uniek en tijdelijk aanbod: beslis nu en krijg 12+3 maanden Eos Insider voor maar €12! 

Komende woensdag in Het Verhaal: Ziekten aanpakken met een onschuldig drankje op basis van fruit. Het klinkt als tovenarij, maar in Duitsland tonen degelijke wetenschappelijke experimenten veelbelovende resultaten. Wetenschappers schotelden zieke proefpersonen hun medicatie voor samen met een zelfgebrouwen aardbeiendrankje. Na verloop van tijd sorteerde het drankje hetzelfde effect als de medicatie, en kon die laatste worden weggelaten. Tot nog toe lijkt het mechanisme te werken voor patiënten met een allergie, migraine, parkinson en voor wie immuunonderdrukkers moet nemen na een transplantatie. Hoe kan dat?

Schrijf je in op Het Verhaal: