Woensdag in Het Verhaal: Hoe zorg je ervoor dat tieners stoppen met zichzelf snijden?

Eos Psyche&Brein: Het Verhaal is de meest directe manier om je te verdiepen in de wereld van psychologie en hersenwetenschap. Je ontvangt een keer per week een artikel rechtstreeks in je mailbox.

Met Het Verhaal krijg je elke week een diepgravend stuk rechtstreeks toegestuurd in je mailbox. Kom je niet vaak genoeg toe aan het lezen van een tijdschrift, maar heb je wél nood aan meer diepgang dan de berichtgeving op het internet je momenteel biedt? Ben je gefascineerd door de complexiteit van ons voelen en ons denken? Kijk je ernaar uit om stukje bij beetje, artikel na artikel, week na week, meer te gaan begrijpen van wat er allemaal gebeurt in onze hersenpan? Dan is deze formule ideaal voor jou. Je betaalt slechts €12 voor 12 maanden!

Komende woensdag in Het Verhaal

Het zijn onthutsende cijfers. Tot veertig procent van de jongeren zou zelfverwondend gedrag vertonen. Misschien is het percentage dat dit artikel naar voren schuift overdreven en niet representatief voor België of Nederland. Maar dan nog. Uit een Belgische steekproef blijkt dat een op de acht meisjes zichzelf wel eens verwondt (bij jongens was dat een op de vijfentwintig). Dat zijn er nog altijd heel veel. Wat schuilt er achter dat gedrag? Dat kunnen heel veel verschillende zaken zijn, schrijft psychiater Grégory Michel in dit artikel over twee van zijn patiënten. Denk alleszins niet te snel dat dit tot zelfdoding zou kunnen leiden. Dat is meestal helemaal niet de bedoeling.