Woensdag in Het Verhaal: Slecht horen doet brein aftakelen

Eos Psyche&Brein: Het Verhaal is de meest directe manier om je te verdiepen in de wereld van psychologie en hersenwetenschap. Je ontvangt een keer per week een artikel rechtstreeks in je mailbox.

Met Het Verhaal krijg je elke week een diepgravend stuk rechtstreeks toegestuurd in je mailbox. Kom je niet vaak genoeg toe aan het lezen van een tijdschrift, maar heb je wél nood aan meer diepgang dan de berichtgeving op het internet je momenteel biedt? Ben je gefascineerd door de complexiteit van ons voelen en ons denken? Kijk je ernaar uit om stukje bij beetje, artikel na artikel, week na week, meer te gaan begrijpen van wat er allemaal gebeurt in onze hersenpan? Dan is deze formule ideaal voor jou. Je betaalt slechts €12 voor 12 maanden!

Komende woensdag in Het Verhaal

Het sociaal leven trekt zich weer op gang. Fijn, zo opnieuw in groep samenzijn. Maar in een luidruchtige groep kan het lastig zijn je gesprekspartner te verstaan. Zeker als je niet meer de jongste bent. Vier op de tien vijftigplussers horen slecht. Bij zeventigjarigen stijgt dat naar zeven op de tien. Dat gehoorverlies neem je maar beter ernstig. Het gaat gepaard met cognitieve achteruitgang, zo blijkt uit onderzoek. Sterker nog: matig gehoorverlies verdrievoudigt je risico om later dement te worden. Op tijd een gehoorapparaat aanschaffen, is aan te raden.