Woensdag in Het Verhaal: Vijf manieren om alzheimer te overwinnen

Eos Psyche&Brein: Het Verhaal is de meest directe manier om je te verdiepen in de wereld van psychologie en hersenwetenschap. Je ontvangt een keer per week een artikel rechtstreeks in je mailbox.

Met Het Verhaal krijg je elke week een diepgravend stuk rechtstreeks toegestuurd in je mailbox. Kom je niet vaak genoeg toe aan het lezen van een tijdschrift, maar heb je wél nood aan meer diepgang dan de berichtgeving op het internet je momenteel biedt? Ben je gefascineerd door de complexiteit van ons voelen en ons denken? Kijk je ernaar uit om stukje bij beetje, artikel na artikel, week na week, meer te gaan begrijpen van wat er allemaal gebeurt in onze hersenpan? Dan is deze formule ideaal voor jou. Je betaalt slechts €12 voor 12 maanden!

Komende woensdag in Het Verhaal

Het idee dat we eiwit amyloïd bèta hét doelwit moet zijn in de strijd tegen alzheimer moet op de schop. Alle medicijnen die zijn ontwikkeld met dat idee in het achterhoofd, halen niks uit. Gelukkig zijn er andere pistes. Misschien ligt de oplossing zelfs al ergens voor het oprapen, in een stoffig lab, schrijft onderzoeker Kenneth Kosik. We moeten onder de loep nemen hoe de hersenen eiwitten opruimen, welke rol ontsteking speelt en hoe het zit met de elektrische activiteit van het brein. En wie weet, brengt dat wel een oplossing voor de epidemie van de toekomst.