Donderdag in Eos Sterrenstof: Zo ontcijfer je een buitenaardse boodschap

Word lid van Eos Sterrenstof en ontvang elke twee weken de laatste inzichten over astronomie, kosmologie, weer en ruimtevaart rechtstreeks in je mailbox.

Waarom wil NASA opnieuw naar de maan? En wat moeten we aanvangen met de steeds grotere zwerm van satellieten boven onze hoofden? Je leest er alles over in Sterrenstof, een themanieuwsbrief van Eos Wetenschap in samenwerking met Volkssterrenwacht Mira.

Elke twee weken op donderdag ontvang je de interessantste inzichten over astronomie, kosmologie, weer en ruimtevaart rechtstreeks in je mailbox. De ene keer lees je integraal een origineel stuk van een van onze redacteuren of een must-read van Scientific American. De andere keer ontvang je een selectie van nieuws, achtergrond, evenementen en andere items.

Donderdag in Eos Sterrenstof:

Een kunstenaar, een programmeur en een wetenschapper hebben een buitenaardse boodschap ontworpen om te testen of we ooit een echt bericht zullen begrijpen. Een leger van vrijwilligers stort zich op het project – voorlopig zonder resultaat. 

Met Sterrenstof ben je op de hoogte van alles over wat zich boven onze hoofden afspeelt, vanaf slechts €12 per jaar. 

Schrijf je nu in en ontvang het volledige artikel in je mailbox.

Waarom plaatst men geen telescoop op de maan?

Lees hier het antwoord