Vanavond in Eos Sterrenstof: Portret van een zwart gat

Word lid van Eos Sterrenstof en ontvang elke twee weken de laatste inzichten over astronomie, kosmologie, weer en ruimtevaart rechtstreeks in je mailbox.

Waarom wil NASA opnieuw naar de maan? En wat moeten we aanvangen met de steeds grotere zwerm van satellieten boven onze hoofden? Je leest er alles over in Sterrenstof, een themanieuwsbrief van Eos Wetenschap in samenwerking met Volkssterrenwacht Mira.

Elke twee weken op donderdag ontvang je de interessantste inzichten over astronomie, kosmologie, weer en ruimtevaart rechtstreeks in je mailbox. De ene keer lees je integraal een origineel stuk van een van onze redacteuren of een must-read van Scientific American. De andere keer ontvang je een selectie van nieuws, achtergrond, evenementen en andere items.

Vanavond in Eos Sterrenstof:

Na jaren voorbereidend werk zijn astronomen er vorig jaar in geslaagd om voor het eerst een beeld te maken van Sagittarius A*, het superzwaar zwart gat in het midden van onze Melkweg. De foto biedt spannende vooruitzichten om zwarte gaten eindelijk te doorgronden. 

Met Sterrenstof ben je op de hoogte van alles over wat zich boven onze hoofden afspeelt, vanaf slechts €12 per jaar. 

Schrijf je nu in en ontvang het volledige artikel in je mailbox.

Voor hoelang is er lucht in het ISS?

Lees hier het antwoord