Vacatures

Jobs

Gedreven m/v gezocht voor LABELINFO, een nieuw initiatief van Eos Tracé

De databank voor duurzaamheidslabels wordt de gids voor de bewuste consument. 

Labels helpen je om duurzame keuzes te maken bij de aankoop van producten. Ze geven je in een oogopslag achterliggende informatie over de duurzaamheid van een product.               

www.labelinfo.be, de online databank voor duurzaamheidslabels, helpt je om labels beter te begrijpen en correct te beoordelen. 

We breiden de informatie over de labels uit met de producten die dit label mogen dragen. Op die manier vinden aankopers en consumenten nog vlotter hun weg naar duurzame keuzes. 

Wil je graag mee bouwen aan deze gids voor de bewuste consument? Wij zijn op zoek naar versterking van ons team. Iemand die interesse heeft in het mee ontwikkelen van Labelinfo. Iemand die producenten, importeurs en retail wil overtuigen van het belang om hun gelabelde producten kenbaar te maken in deze aankoopgids. Een wetenschappelijke/communicatie opleiding heeft onze voorkeur, maar verder is vooral belangrijk dat je gelooft in het nut van dit initiatief, dat je mee wil pionieren, dat je organisatorisch talent hebt en dat je over veel en onderbouwde overtuigingskracht beschikt. Als jij die persoon bent, stuur dan maar snel je motivatie en cv door naar Kristine.ooms@cascade.be.

Stages

Eos magazine en digitaal

Eos wetenschap brengt maandelijks (in het magazine) en dagelijks (online) fascinerend en betrouwbaar nieuws en achtergrond over alle facetten van de wetenschap, waaronder voeding, geneeskunde, natuur, milieu, geschiedenis, fysica, chemie, technologie, ruimtevaart, kosmologie, psychologie en hersenwetenschappen. Als stagiair volg je het wetenschapsnieuws op de voet. Je schrijft korte nieuwsberichten en achtergrondstukken voor de website. Je realiseert ook een langer achtergrondartikel voor het magazine. Daarvoor bedenk je eerst een onderwerp, doe je de nodige research, spreek je met experts en ga je uiteindelijk aan het schrijven. Dit alles gebeurt in samenwerking met de hoofd- en eindredacteur van het magazine.

Meer info of solliciteren bij peter.vanwijnsberghe@cascade.be

 

Eos Psyche&Brein

Eos Psyche&Brein is een magazine over psychologie en hersenwetenschap. Als stagiair volg je het nieuws over deze thema’s en schrijf je hierover korte berichten voor de website. Je schrijf daarnaast korte en lange artikels voor het magazine, gaande van nieuwsberichten tot een overzichtsartikel, reportage en/of interview. Je hebt bij voorkeur een vooropleiding psychologie (of een opleiding waarbij psychologie, sociologie, pedagogie of neurowetenschap aan bod kwam).

Meer info of solliciteren bij liesbeth.gijsel@cascade.be

 

Iedereen Wetenschapper

Iedereen Wetenschapper is een platform voor burgerwetenschap. Als stagiair ga je actief op zoek naar nieuwe citizen science projecten. Je schrijft oproepen voor deelname en nieuwsberichten en achtergrondartikels over citizen science voor de website van Iedereen Wetenschapper, voor de website van Eos en/of voor het magazine Eos. Je organiseert mee een evenement rond citizen science of voert een onderzoek of bevraging uit.

www.iedereenwetenschapper.be

Meer info of solliciteren bij liesbeth.gijsel@cascade.be

 

Eos Tracé

Eos Tracé is een digitaal platform rond de weg die onze voeding aflegt. Per voedingsmiddel zoeken we uit wat het ‘tracé’ is, van teelt, verwerking, transport en consumptie tot afvalverwerking. We bespreken daarbij per product de impact op het milieu en je gezondheid, de sociale aspecten, en het dierenwelzijn. Op basis van wetenschappelijke inzichten scheiden we feiten van fabels. Als stagiair voor Eos Tracé mag je uiteenlopende redactionele taken uitvoeren, naar gelang je interesse en talent. Denk aan: research, artikels maken, nieuwsberichten rond voeding en duurzaamheid schrijven, de website en sociale mediakanalen van content voorzien, nieuwe ideeën bedenken, etc.

www.eostrace.be

Meer info of solliciteren bij marieke.vanschoonhoven@cascade.be

 

Vertaalstage

Eos Wetenschap werkt samen met wetenschapsredacties uit onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens je stage vertaal je anderstalige populair-wetenschappelijke achtergrondartikels (dit kan volgens je specialisatie Engels, Frans, Duits, maar ook Italiaans zijn) tot vlot leesbare Nederlandse teksten. Deze artikels verschijnen op de website en in de bladen Eos en Eos Psyche&Brein. Uiteraard helpt het als je geïnteresseerd bent in wetenschap, natuur en technologie.

Meer info of solliciteren bij peter.vanwijnsberghe@cascade.be