Wendbaar, veelzijdig, elektrificerend

Het karakteristieke Mini-rijplezier is vanaf nu beschikbaar in een fascinerende, duurzame vorm. De Mini Cooper SE Countryman All4 is immers de eerste plug-in hybride van het Britse merk.

Mini is ook het eerste merk van de BMW-groep dat elektrisch gaat. In de testperiode was de Mini nog niet elektrisch te koop, maar vanaf nu is de eerste plug-in hybride voor twee personen een feit. De Mini Cooper SE Countryman rijdt dus vergaand emissievrij, terwijl de atletische wendbaarheid en veelzijdigheid blijven.

Een échte Mini

De nieuwe elektrische Mini was de ideale testwagen voor de hele groep en tegen 2019 zal de auto ook volledig elektrisch gecommercialiseerd worden. Er is dus geen woord van gelogen, als we stellen dat deze Mini een echte wissel is op de toekomst.

De Countryman blijft een stadswagen en zo’n kleinere auto is ideaal om het elektrisch rijden bij te introduceren. Randstadsgebruikers kiezen er bewust voor, maar willen ook niet inboeten op de karakteristieke lifestyle. Een Mini is immers geen BMW...

Bij de Countryman is erover gewaakt dat het typische Mini-gevoel – de gocart-feeling, zeg maar – behouden blijft. Toch is er voldoende ruimte én bovendien heeft de Countryman All4 – zoals de naam al verraadt – vierwielaandrijving.

Avontuurlijk en performant

The best of both worlds, zo lijkt het wel. Je kiest voor een milieubewuste auto, want de Mini Countryman is een plug-in hybride. Tegelijk kun je ook off-road vlot uit de voeten, wat voor de meer avontuurlijke Mini-rijders mooi meegenomen is.

Het intelligente systeem voor energiemanagement van de plug-in hybride zorgt ervoor dat het samenspel van de verbrandingsmotor met de elektrische aandrijving optimaal gebeurt. In elke situatie zijn zowel het rijplezier als de energiezuinigheid gegarandeerd. Wie enkel de elektrische motor gebruikt, rijdt volledig emissievrij met deze Mini. Bij scherpere acceleraties biedt de elektrische motor ondersteuning aan de verbrandingsmotor.

Meer informatie: https://www.mini.be