Agenda

Cursus: Het Firenze van familie De' Medici. Michelangelo en Brunelleschi achterna

Datum: Van maandag 21 maart 2022 tot maandag 28 maart 2022, van 14u00 tot 16u30
Organisatie: Davidsfonds Academie
Locatie: GC Werf 44
Schoolstraat 44
2970 Schilde
Meer info: Meer info en inschrijven op davidsfondsacademie.be

Inhoud

Volg de beroemde De’ Medici-familie die haar stempel op het vijftiende- en zestiende-eeuwse Firenze heeft gedrukt. Als ‘wieg van de renaissance’ toont de voormalige stadstaat een ongelooflijke schat aan bouwkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst en kunstnijverheid. Het is vooral de rijke bankiersfamilie De’ Medici, die als kunstmecenas een enorme impact had op de uitstraling van de stad. 

Beleef de cultuur en de (kunst)geschiedenis van Firenze en haar unieke bezienswaardigheden aan de hand van prachtig beeldmateriaal en verhelderende achtergrondinformatie. Wat hebben o.m. Michelangelo, Brunelleschi, Botticelli, Donatello en Vasari bijgedragen aan de roem en macht van de De’ Medici’s? Ideaal als voorbereiding op een bezoek aan deze fascinerende stad of om mooie herinneringen op te halen.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 2 delen.

  • Deel 1 op 21 maart van 14 tot 16.30 uur
  • Deel 2 op 28 maart van 14 tot 16.30 uur

Prijzen: 44 euro / 39 euro (met Davidsfonds-lidkaart)

Docent: Marc Permeke werkte als hogeschooldocent Management Toerisme aan de NHTV Breda, waar hij zich toelegde op cultuurtoerisme, kunstgeschiedenis, de organisatie en begeleiding van talloze reizen in Europa.

Meer info en inschrijven op davidsfondsacademie.be

Davidsfonds Academie
Davidsfonds Academie