Agenda

Cursus: Technologie en artificiële intelligentie. Wat is het en wat zijn de problemen?

Datum: Van vrijdag 18 maart 2022 tot vrijdag 1 april 2022, van 14u00 tot 16u00
Organisatie: Davidsfonds Academie
Locatie: OC De Lange Munte
Beeklaan 81
8500 Kortrijk
Meer info: Meer info en inschrijven op davidsfondsacademie.be

Inhoud

Als het over technologie en Artificiële Intelligentie (AI) gaat, doemt vaak het beeld op van een toekomst met kwaadaardige, hyperintelligente systemen die de mens overheersen. Deze cursus daarentegen focust op wat zich voor je ogen afspeelt: (zelfrijdende) wagens, smartphones, apps, stoommachines, kerncentrales, computers en alle andere machines waardoor we ons laten omringen.

Lode Lauwaert stelt fundamentele vragen over de impact van nieuwe en oude technologie. Is technologie neutraal? Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn? En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs, of zijn hun uitvindingen slechts een product van de samenleving?

In een glasheldere stijl werpt Lode Lauwaert een filosofische en eigenzinnige blik op technologie en AI. Het resultaat is een frisse en kritische blik op dé thema’s van deze tijd.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 3 delen.

  • Deel 1 op 18 maart van 14 tot 16 uur
  • Deel 2 op 25 maart van 14 tot 16 uur
  • Deel 3 op 1 april van 14 tot 16 uur

Prijzen: 54 euro / 48 euro (met Davidsfonds-lidkaart)

Docent: Lode Lauwaert is professor aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven). Hij doceert techniekfilosofie. 

Meer info en inschrijven op davidsfondsacademie.be

Davidsfonds Academie
Davidsfonds Academie