Archief

Debat op Dinsdag: over pertinente maatschappelijke vragen bij de medische vooruitgang

Datum: Van dinsdag 9 november 2021 tot dinsdag 30 november 2021, van 20u00 tot 21u30 Afgelopen
Organisatie: De Maakbare MensEOS WetenschapdeMens.nu & Humanistisch Verbond
Locatie: Online
Meer info: www.demaakbaremens.org/agenda/debat-op-dinsdag

De technologische vooruitgang in de geneeskunde gaat hard. Meer doeltreffende medicatie, betere diagnosemethoden en meer tools om onze gezondheid op te volgen. De meeste spreken voor zich, maar sommige technologieën zijn moeilijker te vatten en stellen ons voor grote uitdagingen. Artificiële intelligentie helpt bij het maken van diagnoses, maar zijn hier geen gevaren aan verbonden? Prenatale testen helpen ouders de gezondheid van hun toekomstig kind in te schatten, maar hoe moeten ze met deze voorspellingen omgaan? Veranderen nieuwe vruchtbaarheidsbehandelingen onze kijk op gezinnen? En maken deze complexe nieuwe technologieën de bescherming van onze patiëntenrechten niet moeilijker?

Elke dinsdagavond van 9 tot en met 30 november lichten we een actuele uitdaging uit en leggen ze voor aan een panel van deskundigen. Je kan het online volgen vanuit je zetel, en achteraf via de live chat je meest prangende vragen stellen.

Programma

Praktisch

Na inschrijving ontvang je voor elke uitzending een link.
Om 20:00 start telkens de uitzending. Nadien volgt er een chatgesprek met publiek en enkele sprekers. Tijdens en na de uitzending kan je dus vragen stellen.

Tickets

  • € 5 per debat
  • € 16 voor de vierdelige reeks

Koop je ticket(s) hier.

Debat op Dinsdag
Debat op Dinsdag