Agenda

Lezing: basisprincipes van de astrofotografie

Datum: Zaterdag 22 oktober 2022, van 14u30 tot 17u00
Organisatie: UGent Volkssterrenwacht Armand Pien
Locatie: Ingang via Gezusters Lovelingstraat, Gent
www.armandpien.be/over-ons
Meer info: www.armandpien.be/event-details/voordracht-astrofotografie

Drie mensen van de werkgroep “Astrofotografie en Spectroscopie” van de Volkssterrenwacht A Pien zullen een boeiend verhaal vertellen over hun hobby.

Prof. Stijn Hertelé (UGent) is in zijn vrije tijd astrofotograaf. Hij zal een overzicht geven van de basistechnieken in de astrofotografie. Zijn sessie beantwoordt vragen zoals met welke opstelling je opnamen kan maken en hoe je ruwe data tot mooie beelden van sterren, nevels … kan verwerken.

Wouter D’hoye is een zeer verdienstelijke maanfotograaf. Hij zal tonen hoe een video-opname van de maan, opgenomen doorheen een telescoop, voldoende data bevat om een hoge resolutieopname te maken van het maanoppervlak. Zijn werk resulteert in uitzonderlijke opnamen, ook in kleur.

Jan Scheers is een astrofotograaf die vaak opnamen maakt met de remote netwerken van Slooh en Telescope Live. Hij maakt prachtige beelden van nevels in de Melkweg en van verre melkwegstelsels. Een techniek met narrowbandfilters zorgt voor zeer mooie kleurbeelden die ook nog veel wetenschappelijke informatie bevatten.

Meer info en inschrijven: www.armandpien.be/event-details/voordracht-astrofotografie

Overweldigende schoonheid, deze Carinanevel. Het beeld werd gemaakt door Jan Scheers van de WG Astrofotografie.
Overweldigende schoonheid, deze Carinanevel. Het beeld werd gemaakt door Jan Scheers van de WG Astrofotografie.