Archief

Nacht van de vallende sterren

Datum: Zaterdag 13 augustus 2022, van 20u00 tot 23u00 Afgelopen
Organisatie: Kattevennen - Cosmodrome
Locatie: Planetariumweg 19
3600 Genk
Meer info: www.kattevennen.be/nl/activiteiten/nacht-van-de-vallende-sterren

Vallende sterren, ze blijven tot de verbeelding spreken en zeker in de maand augustus wanneer het weer tijd is voor de Perseïden.

Tijdens een interactieve lezing leer je wat vallende sterren zijn en hoe we ze kunnen detecteren. Wist je trouwens dat onze aarde dagelijks gebombardeerd wordt door tonnen ruimtemateriaal?
In onze 360° filmzaal krijg je dan weer al het moois van de nachtelijke hemel te zien. Altijd handig om te vergelijken hoe veel of juist weinig je hiervan in het echt kunt zien. We sluiten het programma af met een bezoek aan de sterrenwacht waar je onze collectie meteorieten kan bezichtigen.

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, kan er op het waarneemterras worden waargenomen. Vallende sterren spotten, kan ook buiten op het domein, op eigen verantwoordelijkheid en zonder begeleiding. Wie weet zie jij wel een vallende ster en kan je de wens van je leven doen!

Praktisch

  • Starturen zijn om 20u, 20u30, 21u, 21u30
  • Aantal deelnemers per sessie: 50 personen

Bij goed weer worden de Perseïden buiten waargenomen. Dit kan door onze telescopen maar ook met het blote oog. Breng daarom een dekentje mee. Je mag vrij een plekje uitzoeken op het grote grasplein vóór ons Bezoekersonthaal.

Meer info: www.kattevennen.be/nl/activiteiten/nacht-van-de-vallende-sterren

Nacht van de vallende sterren
Nacht van de vallende sterren