Agenda

Zonnekijkdag

Datum: Zondag 3 juli 2022, van 14u00 tot 17u00
Organisatie: UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

www.armandpien.be
Locatie: www.armandpien.be/over-ons

Ingang bezoekers: Gezusters Lovelingstraat z/n
9000 Gent
Meer info: www.armandpien.be/event/zonnekijkdag-zondag-3-juli-2022-14u-17u

 

Kom de Zon eens door een heel andere bril beleven! Op de zonnekijkdag zetten de zes Vlaamse Volkssterrenwachten onze Zon letterlijk in de kijker. Deze namiddag staat in het teken van onze moederster met een brede waaier aan activiteiten voor groot en klein. De Zon observeren door één van onze telescopen is daar uiteraard één van, maar er staan ook zoektochten, lezingen en andere activiteiten voor de jongsten en minder jongere op het menu. Voor elk wat wils dus. Van harte welkom! We zijn doorlopend geopend tussen 14u en 17u.Bij slecht weer voorzien we een vervangprogramma dat meer dan boeiend zal zijn en ruim voldoende om een leuke en interessante namiddag te beleven op onze Sterrenwacht.De film 'De Zon, onze levende ster' wordt afgespeeld om 14u30 en 15u45 (zaal Kepler).

Er zal ook een lezing plaatsvinden met als titel 'de invloed van de Zon op de straalstroom', gegeven door Dhr. Walter Dekeyzer.Onze werkgroep waarnemen zal die dag post vatten in het Leen te Eeklo (tevens van 14u tot 17u).

Kom de Zon eens door een heel andere bril beleven! Op de zonnekijkdag zetten de zes Vlaamse Volkssterrenwachten onze Zon letterlijk in de kijker. Deze namiddag staat in het teken van onze moederster met een brede waaier aan activiteiten voor groot en klein. De Zon observeren door één van onze telescopen is daar uiteraard één van, maar er staan ook zoektochten, lezingen en andere activiteiten voor de jongsten en minder jongere op het menu.

Voor elk wat wils dus. Van harte welkom!

Zonder Zon geen leven. Op de zonnekijkdag brengen we een ode aan onze moederster.
Zonder Zon geen leven. Op de zonnekijkdag brengen we een ode aan onze moederster.