Gesponsorde content

Maak kennis met de Belgische pioniers in de ruimte

Van satelliettechnologie tot juridisch advies: deze Belgische bedrijven zijn actief in de ruimtevaartindustrie.

QINETIQ SPACE

Met meer dan 100 jaar ervaring in een baan om de aarde maakt het ruimtevaart team van QinetiQ de meest veeleisende ruimtemissies mogelijk. QinetiQ is een vertrouwde partner voor het ontwerpen en leveren van missiesucces, of het nu gaat om het uitbreiden van de capaciteiten en mogelijkheden van bemande ruimtevaart, het verbeteren van prestaties en potentieel van satelliettechnologie of de ontwikkeling van steeds geavanceerdere systemen en ruimtevaart instrumenten. Doe met ons mee en lanceer je carrière!

www.qinetiq.com

ADVIONICS

Advionics NV., gelegen in Oostkamp (België), biedt op basis van een ruime ervaring in avionica en hoogfrequent technologie hoogtechnologische oplossingen aan voor defensie, ruimtevaart, civiele luchtvaart en industrie. Advionics is een echte wereldleider in de ontwikkeling, productie en installatie van complexe en geavanceerde elektronische systemen. Binnen ruimtevaart staat Advionics voor ontwikkeling, productie, het assembleren en testen van Electrical Ground Support Equipment en Special Check-Out Equipment. Advionics was o.a. betrokken bij: Euclid; ExoMars-Rover; MetOp-SG; NAOS-AOCS; SFR,…

www.advionics.be

Edgise

Bij Edgise dromen we van een wereld waarin groene intelligente systemen waarde kunnen toevoegen aan de aarde, de ruimte en daarbuiten. Om de overgang naar deze nieuwe wereld mogelijk te maken, leveren we diensten en producten die edge computing voor ruimte en aarde ondersteunen. We bouwen systemen voor de up- en downstream-ruimtevaartindustrie om op lokaal niveau beslissingen te nemen aan de hand van artificiële intelligentie. Edgise streeft naar een perfecte co-optimalisatie tussen hardware- en softwarecomponenten.

www.edgise.com

Euro Heat Pipes (EHP)

Euro Heat Pipes (EHP) is een innovatief Belgisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ontplooiende en thermische systemen (heat pipes, loop heat pipes) voor de ruimte industrie. Het bedrijf heeft uitgebreide in-house vaardigheden: ontwerp en simulatie, industriële productie, en uitvoering van mechanische en thermische testcampagnes. EHP biedt wereldwijd oplossingen aan met spitstechnologie voor institutionele en commerciële satellieten. Met momenteel meer dan 100 medewerkers, voorziet EHP  een groei van 50% in de komende 3 jaar.

www.ehp.be

HANS BRACQUENE

Bracquené biedt gespecialiseerd juridisch en zakelijk advies aan technologisch gedreven bedrijven en onderzoeksinstituten. Ze hebben al lange tijd ervaring in de ruimtevaartindustrie en onderhandelen voor hun klanten contracten met de internationale ruimtevaartautoriteiten en industriële partners, KMO’s of grote groepen. De kennis van de sector en van de onderliggende technologieën stelt het team van Bracquené in staat om de beste bescherming te bieden voor uw intellectuele eigendom in de ruimtevaartindustrie door middel van patenten en degelijke contracten.

www.bracquene.be

HTMS (High Tech Metal Seals)

HTMS (High Tech Metal Seals) produceert metalen dichtingen die gebruikt worden in een brede waaier van toepassingen waar de klassieke dichtingen en dichtingsmaterialen niet kunnen worden ingezet owv de veeleisende omgevingsfactoren zoals extreme temperaturen, extreme druk etc. Eén van onze belangrijkste afzetmarkten is dan ook de ruimtevaart waar de dichtingen terechtkomen in raketten (cryogene omgeving van motoren en kleppen) en satellieten.

Uiteraard voldoen de dichtingen aan de meest strikte kwaliteitseisen die worden opgelegd door deze klanten (ISO9001/EN9100).

www.hightechmetalseals.com

OIP SENSOR SYSTEMS

OIP Sensor Systems in Oudenaarde werd opgericht in 1919 en is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van opto-elektronische systemen voor civiele, militaire en ruimtevaart toepassingen. Het ruimtevaart departement ontwikkelt geavanceerde apparatuur voor aardobservatie, planetair onderzoek, visuele navigatie en wetenschappelijke missies. Het bedrijf heeft bijgedragen aan een uitgebreide reeks ruimtevaartmissies, waaronder Envisat, Venus Express, Mars Express, Herschel-Planck, Rosetta, James Webb Space Telescope en verschillende PROBA satellieten.

www.oip.be

SCK

SCK CEN (Belgian Nuclear Research Centre) is een wereldleider op het gebied van nucleair onderzoek, diensten en onderwijs met meer dan 950 medewerkers die zich elke dag inzetten voor de ontwikkeling van vreedzame toepassingen in de kernenergie. Met ruim dertig jaar ervaring in de ruimtebiologie en stralingsonderzoek helpt SCK CEN je om jouw reis naar de ruimte succesvol te lanceren.

www.sckcen.be

SEPTENTRIO

Septentrio is een toonaangevende leverancier van zeer nauwkeurige GPS/GNSS-ontvangers, voor veeleisende toepassingen die onder moeilijke omstandigheden een nauwkeurigheid van decimeter of centimeter vereisen. We bieden chipsets en referentieontwerpen, OEM-modules op boardniveau en GPS/GNSS-ontvangers op systeemniveau, inclusief geavanceerde positioneringssoftware, aan onze klanten in machinebesturing en constructie, land- en zeeonderzoek, mobiele kartering, drones, spoor, auto-ADAS en veel meer. Op hun hoofdzetel zijn ze nog op zoek naar zeer gemotiveerde professionals.

www.septentrio.com

SPACEBEL VLAANDEREN

Het Belgische software engineering bedrijf SPACEBEL ontwerpt, ontwikkelt, integreert, test en valideert innovatieve software voor ruimtevaartsystemen: ruimtesegment, grondsegment, toegang tot en beheer van ruimtegegevens. Aardobservatietoepassingen voor bos- en landbouw en m.b.t. grondbewegingen maken ook deel uit van het bedrijfsportfolio. Bovendien is SPACEBEL actief op het vlak van commercialisering van kleine satellieten. SPACEBEL... Een toffe werkplek waar waarden als teamgeest, topkwaliteit en samenhorigheid centraal staan.

www.spacebel.com