FoodUnfolded® en Eos Tracé kondigen een nieuwe samenwerking aan

Omdat zowel Eos Tracé als FoodUnfolded® ervan overtuigd zijn dat een goede kennis van ons voedsel en de oorsprong ervan een grote invloed kan hebben op onze voedingskeuzes, werd het tijd om de krachten te bundelen.

Eos Tracé en FoodUnfolded® hebben als doel mensen te helpen bij het nemen van alledaagse beslissingen over wat we eten, door feiten en verhalen over de oorsprong en de toekomst van onze voeding tot leven te brengen. Waarom? Omdat de keuzes die we allemaal maken positieve veranderingen in ons voedselsysteem teweeg kunnen brengen en uiteindelijk kunnen helpen om onze planeet te beschermen.

Een andere overeenkomst tussen de twee platforms is de verplichting om nauwkeurig en verantwoordelijk te zijn, en om een onpartijdige bron van informatie over voeding en het voedselsysteem te zijn, die hulpmiddelen biedt om waardevolle informatie te onderscheiden van valse of oppervlakkige bronnen in het tegenstrijdige landschap van de traditionele en online media.

Om mensen te helpen bij het nemen van op wetenschap gebaseerde beslissingen moet de inhoud absoluut betrouwbaar zijn. De belangrijkste troeven van beide platforms zijn de uitgebreide referenties en de strenge controle van de feiten. Beide platforms vertrouwen hiervoor op hun netwerken van deskundigen, wetenschappers en belangrijke spelers in het voedselsysteem.

Vanaf november 2020 zullen FoodUnfolded® en Eos Tracé hun krachten bundelen door inhoud uit te wisselen om zo een zo groot mogelijk aantal mensen te bereiken en te betrekken. De samenwerking zal in 2021 worden voortgezet met gezamenlijke contentproducties om mensen te bereiken in zowel het Nederlands als het Engels.

Over de platforms

Eos Tracé brengt de route die het voedsel aflegt in kaart, van teelt, verwerking, transport en consumptie tot afval. Journalisten onderzoeken de impact op het milieu en onze gezondheid, de sociale aspecten en het dierenwelzijn. Met behulp van de wetenschap worden feiten gescheiden van fabels. Om het verhaal, het ‘tracé’, te ontrafelen achter dagelijkse producten als kip, drinkwater, koffie, chocolade, zalm en nog veel meer ...

Eos Tracé is een platformonderdeel van Eos Wetenschap VZW, een Belgische non-profit populairwetenschappelijke redactie, en de Nederlandstalige partner van Scientific American. Eos Wetenschap wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, dpt. Economie, Wetenschap & Innovatie.

FoodUnfolded® is een wereldwijd platform dat wetenschappelijk onderbouwde inzichten biedt over de oorsprong van ons voedsel, het bredere voedselsysteem en de nieuwste voedsel- en landbouwinnovaties. FoodUnfolded® werkt samen met een groeiend publiek om een nieuwe communicatiecultuur rond voeding te creëren en zo de transformatie naar een duurzame voedingssector te katalyseren.

FoodUnfolded® wordt gefinancierd door EIT Food, de innovatiegemeenschap voor voedsel van het European Institute of Innovation and Technology (EIT), een orgaan van de EU, in het kader van Horizon 2020, het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie.