Eos Pipet 2018

Onze redactie bekroont samen met de Jonge Academie een jonge wetenschapper die met zijn of haar onderzoek een essentiële bijdrage tot het wetenschappelijk onderzoek leverde. Een vakjury van wetenschapsjournalisten koos vijf laureaten uit een longlist. Hieronder stellen we hen aan je voor.

 

Jij kan mee bepalen wie de Publieksprijs wint. Breng hier je stem uit. Stemmen kan tot en met donderdag 24 mei.

 

Op zondag 27 mei, op het wetenschapsfestival Sound of Science, maken we de winnaar bekend. Wil je erbij zijn? Koop je tickets.

Over de Eos Pipet

Met de Eos Pipet willen de Eos-redactie en de Jonge Academie wetenschap en technologie op een positieve manier onder de aandacht brengen. Vlaanderen telt heel wat uitmuntende jonge wetenschappers, die amper de media halen. De Eos Pipet i.s.m. Jonge Academie wil daar verandering in brengen en moedigt alle jonge wetenschappers aan om met hun onderzoek naar buiten te treden.

De winnaar wordt gekozen door een vakjury van wetenschapsjournalisten en leden van de Jonge Academie onder leiding van professor Christine Van Broeckhoven. De winnaar ontvangt een werk van Frederik De Wilde, kunstenaar en lid van de Jonge Academie.