Stem: Wie verdient volgens jou de PhD Cup 2018?

Acht onderzoekers doen op 13 november een gooi naar de Vlaamse PhD Cup. Jij kan onderaan deze pagina stemmen voor de publieksprijs.

De finalist met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs en mag rekenen op redactionele aandacht in De Morgen en Eos Wetenschap. De publiekswinnaar krijgt bovendien een podium om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen.

Maak kennis met de kandidaten en stem onderaan deze pagina voor jouw favoriet. Stemmen kan tot dinsdag 13 november, 18u.

Jonas Bekaert, doctor in de fysica (UAntwerpen - FWO) met zijn pitch "Superzuinige elektronica door atomaire lego"

Katrien Benhalima, doctor in de medische wetenschappen (UZ Leuven - FWO) met haar presentatie "Zwangerschapsdiabetes beter opsporen"

Tim De Ceunynck, doctor in de mobiliteitswetenschappen (UHasselt - Vias Institute) met zijn betoog "Bijna-ongevallen redden levens"

Angelique Van Ombergen, doctor in de medische wetenschappen (UAntwerpen) met haar presentatie "Het buitenaards brein bekeken"

Lode Daelemans, doctor in de ingenieurswetenschappen (UGent) met zijn pitch "Het zit hem in de kleine dingen"

Jolien Faes, doctor in de taalkunde (UAntwerpen - FWO) met haar presentatie "Hoor, ik spreek!" 

Michel Caluwé, doctor in de toegepaste ingenieurswetenschappen (UAntwerpen) met zijn betoog "Feest bij bacteriën zorgt voor proper water"

Sven Rogge, doctor in de ingenieurswetenschappen (UGent - FWO) met zijn pitch "Broeikasgassen: de spons erover?"

Finale

De ultieme ontknoping volgt op 13 november in AMUZ in Antwerpen. De acht finalisten maken dan onderling uit wie zich tot winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2018 kroont. De finale is live bij te wonen, maar is ook te volgen via Facebook Live. Onder het alziend oog van de finalejury -Jan Hautekiet (Radio 1), prof. Sylvia Wenmackers (KU Leuven - Jonge Academie), Katleen Bracke (Universiteit van Vlaanderen)en prof. Bruno Blondé (UAntwerpen - FWO)- strijden de kandidaten voor de eerste prijs: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School en een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen.