Bekijk nu de eerste wetenschapsvlog van 'Weet je Watt?'

Iedere twee weken duikt vlogster Jacotte Brokken in de wereld van de wetenschap.

Weet je Watt? Vandaag lanceren de Vlaamse STEM Olympiade en EOS een vlog over STEM.

Weet je Watt is een wetenschapsvlog voor kinderen en hun leerkrachten. Elke twee weken duikt vlogster Jacotte Brokken enthousiast in de verschillende STEM-domeinen (biotechnologie, chemie, bouw, mechanica, informatica, elektriciteit, elektronica, technisch tekenen) op zoek naar antwoorden. Van wat je allemaal kan doen aan de techniekacademie tot hoe een groepje Belgische studenten dwars door de Australische woestijn racen op zonne-energie in de World Solar Challenge.

Wie is Jacotte?

Jacotte Brokken is zot van wetenschappen. Ze studeerde in 2015 af als Master of Science in de Chemie aan de Universiteit Antwerpen. Als onderzoeker en praktijkassistent aan de UGent legde ze zich toe op wetenschapscommunicatie. Ze was vrijwilliger bij evenementen en workshops zoals CoderDojo, WeGoSTEM en de Dag van de Wetenschap. Op de MakerFaire en Sound of Science presenteerde ze ook haar eigen liveshow.

Dankzij haar wetenschapsvlogs kreeg Jacotte de videomicrobe te pakken. Begin 2019 startte ze met het Postgraduaat Digital Content & Journalism. Ze liep stage bij de Cultuurcel van VRT, waar ze sinds juli 2019 ook werkt als Digital Creative.

Over Weet je Watt?

Weet je Watt? Is een initiatief van de Vlaamse STEM Olympiade, STEM-academie en EOS.

Gesteund door EOS, Engie, HRRail, Bekaert, Defensie, ESAS, IBM, Volta, Technopolis, UGent, VUB, KU Leuven, UHasselt, Associatie Antwerpen, Associatie Gent, PXL, Thomas More, Erasmus, VIVES, RTC Antwerpen, Techniek- en WetenschapsAcademie, WiWeTeR, Techniekacademie en de Vlaamse Overheid.

Ontdek nu de eerste vlog op YouTube: