De auto van de toekomst?

Onze gezondheid en ons leefmilieu zijn ervan gediend als de CO2-uitstoot naar beneden gaat. Dat kan onder meer als we milieuvriendelijker autorijden.

Steeds meer automerken maken de overstap van vervuilde diesel- en benzinemotoren naar een ecologisch meer verantwoorde elektrische en/of hybride aandrijving. Die is niet enkel milieuvriendelijker, maar ook zuiniger.

Grootste drempels voor de aankoop van een elektrische auto blijken de autonomie en de prijs te zijn. Om de reikwijdte van elektrische auto’s te bevorderen, wordt volop werk gemaakt van een netwerk van laadpunten. Laadpalen verschijnen in het straatbeeld, bij benzinestations en op parkings van bedrijven, maar ook bij automobilisten thuis, in de garage of op de oprit.

Niet alleen dure topmerken investeren overigens in de ontwikkeling van de elektrische auto. Intussen zal zowat elk automerk wel een hybride op de markt hebben gebracht. Die auto’s hebben zowel een elektromotor (op accu’s) als een benzinemotor. Met die oplossing wordt de reikwijdte verruimd en kan de automobilist zonder stress langere afstanden overbruggen.

In onze e-Car Special en op de themapagina kunt u kennismaken met enkele zogenaamde early adopters. Zij zijn al helemaal overtuigd van het nut van elektrisch rijden, vooral vanwege de milieuoverweging. We kijken ook naar het toekomstpotentieel van de e-car en geven advies over het opladen van elektrische auto’s en het installeren van een eigen oplaadpunt bij de automobilist thuis.