Nieuwe website voorziet ouders van wetenschappelijk onderbouwde informatie

16 oktober 2017 door MV

De nieuwe website Parentifact.org heeft een ambitieus doel: ouders gidsen door het oerwoud van goede en slechte adviezen over opvoeding.

Wat is de normale kleur van babypoep?

Als ouder is ‘het juiste doen voor je kind’ een quasi onmogelijke opdracht. Is het een goed idee om mogelijke allergenen zoals pinda’s op het menu te zetten, of net niet? En wat is de normale kleur van babypoep? Honderden boeken helpen je op weg, maar soms met tegenstrijdige ideeën of verouderde adviezen. Google kan de onzekere ouder op weg helpen met een schat aan informatieve sites, maar het is makkelijk verdwalen tussen feiten en fictie.

De Engelstalige website Parentifact.org is het geesteskind van journalisten Lee and Elisa Procida, die na de geboorte van hun baby ervoeren hoe moeilijk het is om betrouwbare informatie te vinden.  

De homepage biedt een overzicht van vragen. Wie doorklikt vindt een kort maar onderbouwd antwoord. Kort, omdat de schrijvers extra informatie beschouwen als ruis, die afleidt van de essentie. Onderbouwd, want de journalisten vermelden braaf welke wetenschappelijke bronnen ze gebruikten om een antwoord te formuleren. Bovendien beloven ze regelmatige updates van hun informatie.