Vacatures

Eos Wetenschap zoekt een eindredacteur

Word jij onze nieuwe

EINDREDACTEUR?

Als eindredacteur ben je verantwoordelijk voor alle teksten die in Eos verschijnen. Samen met de hoofdredactie zoek je naar originele invalshoeken, brief je redacteurs en freelancejournalisten en beoordeel je artikels. Je volgt de rubrieken op en zorgt ervoor dat de teksten geleverd worden binnen de afgesproken termijn. Het is jouw verantwoordelijkheid om elk nummer klaar te zetten voor de vormgeving. Dat vraagt soms een flinke dosis tekstredactie en -correctie en aandacht voor titels, foto's en onderschriften. Je volgt daarbij de richtlijnen en het concept van Eos. Bij Eos Wetenschap kom je terecht in een nieuwsgerichte multimedia-omgeving in volle digitale transformatie.

Profiel

Tijdschriften zijn een passie voor jou, maar je voelt je evengoed thuis in digitale media. Je volgde bij voorkeur een opleiding Nederlands, aangevuld met een diploma Journalistiek. Een grote interesse in wetenschap en technologie is een must.

Je bent sterk in het geschreven woord en weet goed het (journalistieke) werk van je collega’s te beoordelen en aan te pakken. Je bent creatief, stressbestendig en werkt graag in groep. Je volgt de (wetenschappelijke) actualiteit op de voet.

Aanbod

Een dynamische job met veel variatie en mogelijkheden, in een onafhankelijke redactie. Je kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen.

Geïnteresseerd? Stuur voor 15/8 een korte motivatie met cv naar hoofdredactie@eoswetenschap.eu

 

Eos Wetenschap omvat de wetenschapsbladen Eos, Psyche&Brein (psychologie en hersenwetenschap), Eos Special (single topic) en de websites www.eoswetenschap.eu, www.eostrace.be en www.iedereenwetenschapper.be.  

 

Stages

Eos magazine en digitaal

Eos wetenschap brengt maandelijks (in het magazine) en dagelijks (online) fascinerend en betrouwbaar nieuws en achtergrond over alle facetten van de wetenschap, waaronder voeding, geneeskunde, natuur, milieu, geschiedenis, fysica, chemie, technologie, ruimtevaart, kosmologie, psychologie en hersenwetenschappen. Als stagiair volg je het wetenschapsnieuws op de voet. Je schrijft korte nieuwsberichten en achtergrondstukken voor de website. Je realiseert ook een langer achtergrondartikel voor het magazine. Daarvoor bedenk je eerst een onderwerp, doe je de nodige research, spreek je met experts en ga je uiteindelijk aan het schrijven. Dit alles gebeurt in samenwerking met de hoofd- en eindredacteur van het magazine.

Stageplaatsen worden in de eerste plaats beschikbaar gesteld voor studenten in een opleidingstraject. 

Meer info of solliciteren bij peter.vanwijnsberghe@eos.be

 

Eos Psyche&Brein

Eos Psyche&Brein is een magazine over psychologie en hersenwetenschap. Als stagiair volg je het nieuws over deze thema’s en schrijf je hierover korte berichten voor de website. Je schrijf daarnaast korte en lange artikels voor het magazine, gaande van nieuwsberichten tot een overzichtsartikel, reportage en/of interview. Je hebt bij voorkeur een vooropleiding psychologie (of een opleiding waarbij psychologie, sociologie, pedagogie of neurowetenschap aan bod kwam).

Meer info of solliciteren bij liesbeth.gijsel@eos.be

 

Iedereen Wetenschapper

Iedereen Wetenschapper is een platform voor burgerwetenschap. Als stagiair ga je actief op zoek naar nieuwe citizen science projecten. Je schrijft oproepen voor deelname en nieuwsberichten en achtergrondartikels over citizen science voor de website van Iedereen Wetenschapper, voor de website van Eos en/of voor het magazine Eos. Je organiseert mee een evenement rond citizen science of voert een onderzoek of bevraging uit.

www.iedereenwetenschapper.be

Meer info of solliciteren bij liesbeth.gijsel@eos.be

 

Eos Tracé

Eos Tracé is een digitaal platform rond de weg die onze voeding aflegt. Per voedingsmiddel zoeken we uit wat het ‘tracé’ is, van teelt, verwerking, transport en consumptie tot afvalverwerking. We bespreken daarbij per product de impact op het milieu en je gezondheid, de sociale aspecten, en het dierenwelzijn. Op basis van wetenschappelijke inzichten scheiden we feiten van fabels. Als stagiair voor Eos Tracé mag je uiteenlopende redactionele taken uitvoeren, naar gelang je interesse en talent. Denk aan: research, artikels maken, nieuwsberichten rond voeding en duurzaamheid schrijven, de website en sociale mediakanalen van content voorzien, nieuwe ideeën bedenken, etc.

www.eostrace.be

Meer info of solliciteren bij judith.stegen@eos.be

 

Vertaalstage

Eos Wetenschap werkt samen met wetenschapsredacties uit onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens je stage vertaal je anderstalige populair-wetenschappelijke achtergrondartikels (dit kan volgens je specialisatie Engels, Frans, Duits, maar ook Italiaans zijn) tot vlot leesbare Nederlandse teksten. Deze artikels verschijnen op de website en in de bladen Eos en Eos Psyche&Brein. Uiteraard helpt het als je geïnteresseerd bent in wetenschap, natuur en technologie.

Meer info of solliciteren bij peter.vanwijnsberghe@eos.be