Vacatures

Er zijn op dit moment geen openstaande vacatures.

Stages

Eos magazine en digitaal

Eos wetenschap brengt maandelijks (in het magazine) en dagelijks (online) fascinerend en betrouwbaar nieuws en achtergrond over alle facetten van de wetenschap, waaronder voeding, geneeskunde, natuur, milieu, geschiedenis, fysica, chemie, technologie, ruimtevaart, kosmologie, psychologie en hersenwetenschappen. Als stagiair volg je het wetenschapsnieuws op de voet. Je schrijft korte nieuwsberichten en achtergrondstukken voor de website. Je realiseert ook een langer achtergrondartikel voor het magazine. Daarvoor bedenk je eerst een onderwerp, doe je de nodige research, spreek je met experts en ga je uiteindelijk aan het schrijven. Dit alles gebeurt in samenwerking met de hoofd- en eindredacteur van het magazine.

Stageplaatsen worden in de eerste plaats beschikbaar gesteld voor studenten in een opleidingstraject. 

Meer info of solliciteren bij judith.stegen@eos.be

 

Eos Psyche&Brein

Eos Psyche&Brein is een magazine over psychologie en hersenwetenschap. Als stagiair volg je het nieuws over deze thema’s en schrijf je hierover korte berichten voor de website. Je schrijf daarnaast korte en lange artikels voor het magazine, gaande van nieuwsberichten tot een overzichtsartikel, reportage en/of interview. Je hebt bij voorkeur een vooropleiding psychologie (of een opleiding waarbij psychologie, sociologie, pedagogie of neurowetenschap aan bod kwam).

Meer info of solliciteren bij liesbeth.gijsel@eos.be

 

Iedereen Wetenschapper

Iedereen Wetenschapper is een platform voor burgerwetenschap. Als stagiair ga je actief op zoek naar nieuwe citizen science projecten. Je schrijft oproepen voor deelname en nieuwsberichten en achtergrondartikels over citizen science voor de website van Iedereen Wetenschapper, voor de website van Eos en/of voor het magazine Eos. Je organiseert mee een evenement rond citizen science of voert een onderzoek of bevraging uit.

www.iedereenwetenschapper.be

Meer info of solliciteren bij liesbeth.gijsel@eos.be

Vertaalstage

Eos Wetenschap werkt samen met wetenschapsredacties uit onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens je stage vertaal je anderstalige populair-wetenschappelijke achtergrondartikels (dit kan volgens je specialisatie Engels, Frans of Duits zijn) tot vlot leesbare Nederlandse teksten. Deze artikels verschijnen op de website en in de bladen Eos en Eos Psyche&Brein. Uiteraard helpt het als je geïnteresseerd bent in wetenschap, natuur en technologie.

Meer info of solliciteren bij judith.stegen@eos.be