Grijze Cellen

Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.

Vorige aflevering

Talentenjacht: welke job past bij jou?

Doen wat je goed kunt en wat je graag doet, en jezelf daarin ten volle kunnen ontplooien. Dat is wat velen zoeken in een job. Hoe vind je die baan? En: hoe weet je eigenlijk wat je talenten zijn?
Een nieuwe job is één ding, je huidige job leuker en uitdagender maken een andere. Hoe pak je dat aan?

Werkgevers zoeken zich intussen te pletter om al hun openstaande vacatures in te vullen. Jonge talenten willen niet alleen een uitdagende en leuke job, hij moet ook goed te combineren zijn met hun privéleven. Via hun job een positieve impact hebben op de maatschappij – op het klimaat, het milieu, inclusiviteit – is een mooi surplus. Hoe kunnen werkgevers daarop inspelen om hun bedrijf aantrekkelijk te maken?

Nicky Dries (KU Leuven), professor organisatiegedrag, en bedrijfspsycholoog Elias Janssen (Radboud Universiteit en UGent) geven inzicht in talent, job crafting en de toekomst van werk.

Over de sprekers:

Nicky Dries

Nicky Dries is professor organisatiegedrag aan de KU Leuven. Ze onderzoekt onder meer talenten, sterktes en potentieel. Ze is sinds kort hoofd van het Future of Work Lab aan de KU Leuven.

Elias Janssen

Elias Janssen werkt aan zijn doctoraatsonderzoek aan de Universiteit Gent en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij focust onder meer op carrière-ontwikkeling en employability.

 

Deze editie vond plaats op 8 december. Kijk nu terug:

Afgelopen afleveringen