Grijze Cellen

Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.

Volgende aflevering

Star Wars? Oorlog en conflicten in de ruimte.

Conflicten in de ruimte, is dat echt iets voor a long time ago in a galaxy far away? Wie aan oorlog in de ruimte denkt, denkt misschien aan rondvliegende laserstralen en vijandige aliens, maar oorlog is wel degelijk nu al een factor in outer space. Denk maar hoe de Koude Oorlog de space race op gang bracht, maar omgekeerd maken steeds geavanceerdere ruimtetechnologieën ook steeds nieuwe wapens mogelijk. En welke rol spelen bijvoorbeeld satellieten in de Russische invasie in Oekraïene?

Ruimtenerd Hetty Helsmoortel gaat in gesprek met ruimtevaartingenieur Stijn Ilsen en ruimtejurist Ward Munters om een beeld te krijgen van conflicten in de ruimte. Wel Science, geen Fiction.

Waar?: Antwerp Expo, tentoonstelling Space: The Human Quest (meer info op https://www.xpospace.be/)

Wanneer?: maandag 19/9, om 19.00 uur (deuren open om 18.30 uur)

Prijs: €14 – Je betaalt de toegang voor de tentoonstelling die je na afloop van het debat exclusief en achter gesloten deuren kunt bezoeken.

Klik hier om tickets te bestellen.

Heb je nu al vragen voor (een van) de sprekers? Stel ze via dit formulier.

Afgelopen afleveringen