Grijze Cellen

Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan tijdens de avonden met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.

Volgende aflevering

CRISPR: Knutselen met de code van het leven

Met de genbewerkingstechniek CRISPR zijn we in staat het DNA van alle levende wezens te herschrijven. Inclusief dat van onszelf. Dat biedt ongeziene mogelijkheden. Van verbeterde gewassen tot nieuwe therapieën tegen erfelijke ziektes en kanker. Maar de revolutionaire techniek roept ook lastige vragen op. Mogen we sleutelen aan onze toekomstige kinderen? Waar ligt de grens tussen mensen genezen en mensen verbeteren?

Eos-redacteur Dieter De Cleene gaat erover in gesprek met Hetty Helsmoortel, moleculair bioloog en auteur van De geknipte genen, en Heidi Mertes (UGent), bio-ethicus en voorzitter van De Maakbare Mens vzw. Ze bestudeert de ethische implicaties van nieuwe innovaties in de reproductieve geneeskunde en de genetica.

Wanneer: donderdag 5 maart 2020 van 20.00 tot 21.30 u.

Waar: De Krook, zaal De Blauwe Vogel, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Inkom is gratis, maar reserveren is aanbevolen en kan via onderstaande link.

In samenwerking met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen)

Alvast meer lezen over het thema Crispr-cas? Dat kan hier.

 

Afgelopen afleveringen

Bekijk alle afleveringen

Archief