Grijze Cellen

Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.

Volgende aflevering

De gezondheid van onze bossen en de zee

De zee speelt een grote rol in ons welzijn, gaande van gezonde lucht en beweging tot voedselvoorziening. Hoe zit het met de gezondheid van de Noordzee voor onze kust? Hoe staat het met de aanwezigheid van microplastiek in de Noordzee? En wat kunnen we doen om de zee te beschermen?

Door de klimaatverandering en andere invloeden staat de biodiversiteit sterk onder druk; ook bij ons. Welke rol speelt biodiversiteit nu juist in onze bossen en wat zijn de implicaties van het verlies ervan? En welke maatregelen kunnen we nemen om het verlies tegen te gaan? 

Eos-redacteur Ilse Boeren spreekt erover met gewoon hoogleraar Ecotoxicologie en Marine Ecologie Colin Janssen (UGent) en hoofd van het Labo Bos & Natuur Kris Verheyen (UGent). Bioloog en paleoklimatoloog Dirk Verschuren verzorgt een inleiding.

Waar? KAAP, Zeedijk 10 Oostende
Wanneer?: woensdag 3 augustus, 11.00 uur

Tickets zijn te koop op theateraanzee.be en kosten €13.

Heb je nu al vragen voor een van de sprekers? Via dit formulier kun je ze alvast insturen.

Afgelopen afleveringen