grijze cellen
Tijdens een Grijze Cellen-gespreksavond beantwoorden wetenschappers al je vragen over een thema. De gespreksavonden gaan door in Leuven, Antwerpen en Gent. Hou onze magazines en nieuwsbrieven in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe data.
Herbekijk: Aangeboren of aangeleerd?
Nature of nurture? Op donderdag 7 december spraken experts Lieselot Hemeryck en Kristien Hens over het vraagstuk dat de wetenschap al eeuwenlang bezighoudt. Herbekijk gesprek op deze pagina en stel je vragen via de chat.
Einsteintelescoop: Debat en Q&A
Na de lezingen van Alexandre Sevrin (VUB) en Nick Van Remortel (UAntwerpen) is er een debat en kan het publiek vragen stellen.
Einsteintelescoop: Welke technologie hebben we nodig?
Welke technologie hebben we nodig om zwaartekrachtgolven te meten? Waarom bouwen we de Einsteintelescoop ondergronds en wat maakt de regio rond het drielandenpunt zo geschikt als locatie? Nick Van Remortel (UAntwerpen) legt het uit.
Einsteintelescoop: Welke ontdekkingen kunnen we verwachten?
Wat hopen wetenschappers te ontdekken met de Einsteintelescoop? Wat zijn zwarte gaten en hoe kunnen we zwaartekrachtgolven meten? Alexandre Sevrin (VUB) vertelde het tijdens Eos Grijze Cellen.
Debat: Hoe werkt de Einsteintelescoop en wat hopen de wetenschappers te ontdekken?
Waarom heeft ons land een Einsteintelescoop nodig? Het antwoord op deze en vele andere vragen krijg je van fysici Alexandre Sevrin (VUB) en Nick Van Remortel (UAntwerpen) tijdens een Eos Grijze Cellen-debat op 16 mei in Hasselt.
Herbekijk: Welke job past bij jou?
Hoe weet je eigenlijk wat je talenten zijn? En hoe maak je je huidige job uitdagender? Herbekijk hier de livestream met professor organisatiegedrag Nicky Dries (KU Leuven) en bedrijfspsycholoog Elias Janssen (UGent en Radboud Universiteit).
‘Binnen de vijf jaar zullen artsen hun diagnose deels baseren op je darmflora’
Op de Dag van de Wetenschap hield onze lezingenreeks Grijze Cellen halt in het Gents Universiteitsmuseum (GUM). Eos-redacteur Ilse Boeren sprak er met microbioloog Jeroen Raes (KU Leuven) en biotechnoloog Marjan De Mey (UGent) over de wondere wereld van de micro-organismen.
Herbekijk: Hoe staat het met de gezondheid van onze bossen en de zee?
Hoe zit het met de gezondheid van de Noordzee voor onze kust? Welke rol speelt biodiversiteit nu juist in onze bossen en wat zijn de gevolgen van het verlies ervan? Eos-redacteur Ilse Boeren sprak erover met gewoon hoogleraar Ecotoxicologie en Marine Ecologie Colin Janssen (UGent) en hoofd van het Labo Bos & Natuur Kris Verheyen (UGent) op Theater Aan Zee.
Eos Grijze Cellen presenteert: De toekomst van onze biodiversiteit
Hoe staat het met de biodiversiteit op aarde en welke invloed hebben mensen daarop? En hoe kunnen we de biodiversiteit tegen 2030 weer op het juiste spoor krijgen? Je hoort het tijdens de volgende editie van lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'.