Elles Lalieu

Elles Lalieu

Elles Lalieu (1984) heeft altijd ‘iets’ met dieren gehad en studeerde dan ook biologie in Leiden. Tijdens haar studie deed zij onder andere onderzoek naar kleurverschillen bij tortelduiven en naar diversiteit in het bouwplan van verschillende hondenrassen. Elles merkte dat ze vooral erg graag schrijft en is op die manier terecht gekomen in het vakgebied wetenschapscommunicatie.

Sinds augustus 2008 is Elles bij Kennislink aan de slag als redacteur van de vakpagina’s biologie en gezondheid. Zij vindt het belangrijk om een boeiend verhaal te vertellen, maar ook om lezers goed in te lichten over wetenschappelijke ontwikkelingen. Naast haar functie bij Kennislink schrijft Elles van alles en nog wat over griep voor het project De Grote Griepmeting en is zij projectmedewerker bij het Bèta-Ambassadeursnetwerk.

In haar vrije uurtjes is zij het liefst buiten bezig. Op zaterdag is Elles met haar labrador te vinden op het trainingsveld van de hondenschool en verder gaat zij graag wandelen (bij voorkeur ’s nachts), fietsen of skaten.

Meest behandelde onderwerpen: