Nancy Vermeulen

Nancy Vermeulen

Nancy Vermeulen kent geen grenzen. Na een Master in de theoretische fysica behaalde ze een licentie als lijnpiloot. Boeing of Airbus, ze vloog met VIP-passagiers en verzorgde cargovluchten naar het belegerde Bagdad. Haar echte doel ligt buiten de dampkring. Vermeulen onderzocht bij het KMI de zonne-irradiantie, leidde een  gesimuleerde Mars-expeditie in Utah, en raakte als een van de weinige vrouwen door een ESA-selectie voor kandidaat-astronauten. Sinds vorig jaar leidt ze in haar eigen Space Training Academy toekomstige privé-astronauten op.

Als "ruimte-ambassadeur" brengt Nancy het universum dichter bij de mensen en omgekeerd door middel van lezingen en andere ruimte-activiteiten.

Meest behandelde onderwerpen:

De nieuwe ruimtewedloop en de opkomst van de commerciële ruimtevaart

De nieuwe ruimtewedloop en de opkomst van de commerciële ruimtevaart

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de ruimtevaart. Mede door de opkomst van de ruimtevaart in China (en ook India) komt er nu een nieuwe ruimtewedloop op gang. Begin deze eeuw zagen we de opkomst van de commerciële ruimtevaart en het ruimtetoerisme. Vandaag de dag is ruimtevaart niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom zien meer en meer mensen de ruimte als een verlengstuk van het leven hier op Aarde.