Nancy Vermeulen

Nancy Vermeulen

Nancy Vermeulen studeerde fysica en sterrenkunde aan de Universiteit van Antwerpen en werd nadien lijnpiloot.

Als piloot vloog ze op grote vrachtvliegtuigen en privé-jets. 

Als wetenschapper deed ze onderzoek naar nieuwe technologieën voor groener luchtverkeer aan de TU Delft. Bij het KMI werkte ze mee aan een ruimte-instrument in het kader van klimaatonderzoek.

In 2008 nam ze deel aan de astronautenselecties van de ESA.

In 2009 organiseerde Nancy een "Zero Gravity Flight" voor de Belgische nationale televisie.

In 2010 was ze de hoofdorganisator en commandant van de Mars-simulatie missie "MDRS90" in het "Mars Desert Research Station" in Utah, U.S.A.

Nadien werkte Nancy als vlieginstructeur voor professionele lijnpiloten en werd onafhankelijk specialist in "Space Training", om onder andere toekomstige astronauten op te leiden voor de commerciële ruimtevaart. Momenteel combineert ze dit met het geven van lezingen voor het grote publiek en het organiseren van "team events" voor bedrijven met als hoofdthema "sterrenkunde, lucht-en ruimtevaart".

Meer info op www.nancyvermeulen.be

Meest behandelde onderwerpen:

De nieuwe ruimtewedloop en de opkomst van de commerciële ruimtevaart

De nieuwe ruimtewedloop en de opkomst van de commerciële ruimtevaart

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de ruimtevaart. Mede door de opkomst van de ruimtevaart in China (en ook India) komt er nu een nieuwe ruimtewedloop op gang. Begin deze eeuw zagen we de opkomst van de commerciële ruimtevaart en het ruimtetoerisme. Vandaag de dag is ruimtevaart niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom zien meer en meer mensen de ruimte als een verlengstuk van het leven hier op Aarde.