Nancy Vermeulen

Nancy Vermeulen

Nancy Vermeulen kent geen grenzen. Al van jongs af aan is ze geïntrigeerd door de ruimte. Na een master in de fysica en sterrenkunde behaalde ze een licentie als lijnpiloot. Ze vloog op Boeing, Airbus en verzorgde cargovluchten naar het belegerde Bagdad. Haar echte doel ligt evenwel buiten de dampkringNancy nam in 2008 deel aan de ESA-selectie voor kandidaat-astronauten en leidde in 2010 een gesimuleerde Marsexpeditie in Utah. Ze werkte als gespecialiseerd vlieginstructeur voor professionele piloten, vloog met privéjets en staat vandaag aan het hoofd van haar eigen Space Training Academy, waar ze toekomstige private astronauten opleidt of mensen die van zo’n ervaring willen proevenAls gedreven ruimteambassadeur is het haar persoonlijke missie om het universum dichter bij de mens te brengen en omgekeerd. Ze geeft vaak duiding in de media over ruimtegerelateerde onderwerpen.

In april 2021 werd haar boek “Iedereen Ruimtevaarder” gepubliceerd (Lannoo).

https://nancyvermeulen.be

Meest behandelde onderwerpen:

Zijn we wel klaar om op Mars te gaan wonen?
Dit is een artikel van: Eos Blogs
Opinie

Zijn we wel klaar om op Mars te gaan wonen?

De ruimte was nog nooit zo dichtbij. Virgin Galactic staat op het punt om als eerste ruimtevaartmaatschappij mensen via een ruimtesprong in een recordtijd naar een andere plaats op aarde te brengen. Ruimtevaartbedrijf SpaceX wil in 2021 drie burgers naar het ruimtestation ISS brengen. En volgens CEO Elon Musk is dit nog maar het begin. Hij hoopt tegen 2050 menselijke kolonies op Mars te vestigen. Maar zijn we wel klaar voor zo’n ingrijpende uitbreiding van onze habitat?

De nieuwe ruimtewedloop en de opkomst van de commerciële ruimtevaart

De nieuwe ruimtewedloop en de opkomst van de commerciële ruimtevaart

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de ruimtevaart. Mede door de opkomst van de ruimtevaart in China (en ook India) komt er nu een nieuwe ruimtewedloop op gang. Begin deze eeuw zagen we de opkomst van de commerciële ruimtevaart en het ruimtetoerisme. Vandaag de dag is ruimtevaart niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom zien meer en meer mensen de ruimte als een verlengstuk van het leven hier op Aarde.