
Els Verweire
Els Verweire is redacteur gezondheid en geneeskunde.
Meest behandelde onderwerpen:

Leren leven met tinnitus
Helaas is de oorzaak van tinnitus vaak niet te achterhalen. Voor de talloze tinnituspatiënten die nog in het ongewisse zijn, wil OngestOORd soelaas bieden.

Waarom we dansen
Waarom wekt bepaalde muziek een bijna onbedwingbare drang op om ons lichaam in beweging te brengen?

Slim implantaat verhelpt ongewild urineverlies
Een neurostimulator mee ontwikkeld door de Universiteit Antwerpen en het UZA moet patiënten helpen om hun plas beter op te houden.

Waarom penissen (en vagina's!) zo sterk verschillen
Past een penis alleen in de vagina van een soortgenoot, als een unieke sleutel op een uniek slot? Het is een van de hypotheses die wetenschappers onderzochten om te verklaren waarom penissen van verschillende diersoorten zo sterk van elkaar verschillen.

Gebruik van katheters kan heropleving van urineweginfectie veroorzaken
De bacteriën die een urineweginfectie teweegbrengen kunnen in de blaas kleine reservoirs vormen die na katheterisatie weer actief worden.

Kan je gevoelig zijn voor wifi- en gsm-straling? Onderzoekers vinden opnieuw geen enkel bewijs
Belgische wetenschappers onderzochten of straling van onder meer wifi en mobiele telefoons echt klachten als hoofdpijn en slapeloosheid kunnen veroorzaken. Net als in eerdere studies konden ook zij geen enkel aantoonbaar verband vinden.

Onverwacht veel tijgermuggen ontdekt in België
Tussen mei en eind oktober van dit jaar vonden onderzoekers van Sciensano en van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen op twaalf verschillende locaties in België Aziatische tijgermuggen. Dit is veel meer dan verwacht.

Microbioloog Jeroen Raes: ‘De darmflora vormt een apart orgaan in ons lichaam’
Op en in ons lichaam krioelt het van de bacteriën. Ze veroorzaken of voorkomen ziektes, beïnvloeden ons brein en sturen zelfs ons gedrag. Een gesprek met Jeroen Raes over diagnosekits, darmflorapillen en databanken met persoonlijke bacteriën.

Tinnituspatiënten zijn onderling zeer verschillend, hun behandeling ook
Er moet meer aandacht komen voor de onderlinge verschillen tussen patiënten en gerichte behandelingen, pleiten onderzoekers van de Universiteit Antwerpen.