Reinout Verbeke
Reinout Verbeke is wetenschapscommunicator van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
Meest behandelde onderwerpen:

'Toyota klopt bij ons aan voor hun zelfrijdende wagens'
Automatische interpretatie van videobeelden is de core business van Luc Van Gools onderzoek.

'Celdood doet leven'
Peter Vandenabeele ontrafelde met zijn baanbrekende onderzoek het mechanisme in ons lichaam dat cellen doet ontploffen.

'Onze microscoop toont een nanodeeltje in 3D'
Gustaaf Van Tendeloo onderzoekt het aller-allerkleinste, atomen, maar verliest nooit het grotere plaatje uit het oog: een duurzame economie. Een internationale jury bekroont zijn onderzoek met een FWO- Excellentieprijs.

'We moeten hardnekkige gewoonten in de zorg in vraag durven te stellen'
Greet Van den Berghe leidt tegelijk de intensive care unit en het onderzoekslab intensieve geneeskunde van UZ Gasthuisberg. Hoe vermoeiend ook, die combi is nodig, vindt ze.

De link tussen muziek, lichaam en brein
Marc Leman ontwikkelde een nieuw denkkader in de muziekwetenschappen: embodied music cognition. Hoe interageren mensen met muziek, zowel individueel als in groep?

De stilste van de klas
Wereldkampioenen stilzitten en meesters in camouflage: wandelende takken. Als entomologen de tropische wouden van Zuidoost-Azië intrekken, keren ze met tientallen nieuwe soorten terug.

Levende fossielen: jonger dan je denkt
De degenkrab is samen met de coelacant een schoolboekvoorbeeld van een 'levend fossiel', een organisme dat amper verschilt van miljoenen jaren oude fossielen. Maar schijn bedriegt.

‘Mijn onderzoekers hamsterden Playstations’
MRI, PET, SPECT. Met medische scanners worden levens gered. Achter die krachtige toestellen zit even krachtige en complexe wiskunde. Harrison Barrett leverde sinds begin jaren zeventig het fundamentele denkwerk voor de radiologie.

Uitgeverijen trekken meer dan 120 fake papers terug
Twee grote uitgeversbedrijven moeten meer dan 120 papers terugtrekken die door een computerprogramma werden gegenereerd en vol nonsens staan. Dat meldt Nature.