Hoe raakt het verkeer van het verkeerde pad?

In het kort

Files en spitsuren worden langer. Er is een drastische omslag in de mobiliteit nodig.

Door infrastructuur voor auto’s in de steden af te bouwen en het openbaar vervoer te optimaliseren, zullen het autoverkeer en de filezwaarte dalen.

De (deel)fiets wordt steeds belangrijker, als stedelijk vervoermiddel én in combinatie met het openbaar vervoer, vooral de trein.

België is recordhouder in files. De overheid investeert miljarden in de infrastructuur om de verkeersknoop te ontwarren. Maar zet dat zoden aan de dijk?

In verhouding tot het bevolkingsaantal is België wereldrecordhouder op het vlak van de dagelijkse verkeersfiles. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum was 2017 tot nu toe het zwaarste filejaar ooit op Vlaamse snelwegen. Het vorige record dateert van 2016. De ringwegen rond Antwerpen en Brussel zijn de grootste knelpunten. Tijdens de avondspits zijn ze goed voor 52 procent van alle files in Vlaanderen. Pendelstad Brussel, die elke werkdag 350.000 extra mensen lokt, was lang de filehoofdstad van het land. Maar Antwerpen, waar de filelengte jaarlijks met 10 procent stijgt, nam vorig jaar die betreurenswaardige titel over.