Bart Steen

Bart Steen

Ik ben een jonge wetenschapper, met een master in ecologie en conservatie. Mijn carrière als auteur is begonnen in de wetenschap, toen ik mijn artikel over invasieve soorten publiceerde. Verder heb ik to nu toe gewerkt aan microplastics, ecosysteemdiensten, gebieden van hoog conservatie belang en meer.

Mijn veelzijdige loopbaan heeft me naar veel landen gebracht. Ik heb gewoond in Nederland, Zuid Afrika, Finland, Zweden, Canada, Italië en Portugal. Daarbij heb ik een veelzijdige kennis van cultuur en politiek opgedaan. Al is me verteld dat wat ik ervan weet soms niet verder reikt dan de bovenste lagen.

Ik heb me ook in mijn vrije tijd ingezet voor het milieu, door  campagne to voeren tegen palmolie en tegenover politici gestaan vóór het beslissende debat waarin Nederland besloot om geen palmolie meer in te mengen in fossiele brandstoffen. Ik blijf actief, woon workshops bij en heb recent de pen opgepakt om te bloggen. Ik ben reeds actief op Medium en nu in EOS blogs. Daarnaast heb ik een bloggerpositie binnen de communicatie afdeling van Jongeren Milieu Actief, een zijorganisatie van de Nederlandse actiegroep Milieudefensie.

Naast de natuur heb ik nog een tweede passie: geschiedenis. Zoals Marcus Aurelius schreef, kijk naar het verleden en je kunt de toekomst voorspellen. Daarnaast is het ook als Game of Thrones, met echte feiten.

Bloggen is een manier om gedachtes met de wereld te delen. Zols mijn toon suggereert, ben ik inderdaad van plan om wetenschappelijke onderzoeksresultaten omtrent milieuproblemen te presenteren – maar ook om verhalen te vertellen. Positieve verhalen. Amusante verhalen. Verhalen die een andere kant van de werkelijkheid belichten. Verhalen die je aan het denken zetten.

Meest behandelde onderwerpen: