Eos Blogs
Op Eos Blogs delen experts in geneeskunde, psychologie, technologie en veel andere vakgebieden hun ideeën, verwondering en standpunten over de wetenschap. De bloggers bieden je een unieke kijk achter de schermen van de wetenschap – alsof je mee in hun lab of op het veld stapt.
Interesse om zelf te bloggen? Mail ons.

Rechts, links, rechts, links: het zit ‘m in ons ruggenmerg
Reeds decennia lang breken onderzoekers hun hoofd over wat de oorzaak is van rechts- en linkshandigheid, zonder een echt consensus.

Legendarische kadavertjes
Van de steenmarter die het CERN saboteerde tot de eerste Nederlandse McFlurry-egel: ze zijn te bezichtigen in een opmerkelijke expo in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

MathsJam! Allen daarheen
Voor mensen die (al dan niet in het geniep) enorm kunnen genieten van wiskunde, van puzzels, van raadsels, zijn er sinds maart 2016 in Vlaanderen nieuwe mogelijkheden om zich te outen. Elke voorlaatste dinsdag van de maand wordt er namelijk op verschillende plaatsen een Mathsjam gehouden.

Verblind door een sneeuwbal
Een Amerikaanse senator bracht ooit een sneeuwbal mee naar het parlement, om te bewijzen dat de klimaatverandering niet zo erg was als men hem altijd wilde doen geloven.

Hoe de walvis van zijn muil een zeef maakte
Reinout Verbeke (KBIN) over Alfred, een walvis die een beter manier ontdekte om prooien te vangen.

Pleidooi voor meer speel-tijd
Wie zijn kinderen alle kansen wil geven op een mooie toekomst, kan hen het beste veel tijd gunnen om vrij te spelen.

Een glaasje meer of minder
In de nasleep van de feestdagen en met Tournée Minérale voor de deur, is het misschien goed om eens stil te staan bij wat het effect van alcohol op onze hersenen is.

2017: het jaar van de luie pizzatraiteur
Je hebt het misschien al gehoord op een recente nieuwjaarsreceptie, misschien wel van een collega die je tijdens het gewone werk nooit durft aan te spreken: 2017 is een pizzagetal!

Antwoorden aan een klimaatscepticus
Doorgaans is het beter niet rechtstreeks te reageren op uitlatingen van klimaatsceptici. Ze staan immers niet open voor een discussie gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Ik ga hier toch in op de commentaren, omdat de antwoorden erop duidelijk maken hoe feiten verdraaid worden om twijfel te zaaien over klimaatverandering