Cartoonfestival strijkt voor de zestigste keer neer in Knokke-Heist

Vanaf morgen is Knokke-Heist opnieuw het toneel voor het Cartoonfestival dat dit jaar zijn diamanten bestaan viert. Voor de gelegenheid zet het event zijn sportiefste beentje voor rond het thema ‘Iedereen Kampioen’. De hele zomer lang bewonder je de beste cartoons in een sportief jasje, kan je aan leuke workshops deelnemen en ontdek je heel wat nieuwigheden, zoals een Speciale Cartoongast.

Onder de noemer #sportersbelevenmeer lanceerde Knokke-Heist dit jaar het thema ‘Iedereen Kampioen’. De deelnemende cartoonisten gingen de uitdaging aan om de meest sportieve prenten uit te werken. In de expo hangen cartoons van 19 gerenommeerde Belgische cartoonisten. Onder hen bekende namen maar ook heel wat jonge talenten. Nieuw vanaf deze editie is dat het Cartoonfestival een bekende cartoonist in de kijker zet. Dit jaar is die Speciale Cartoongast niemand minder dan Lectrr. Je ontdekt zijn wondere wereld in zijn eigen stukje Lectrrland.

Ondanks deze nieuwigheden blijven ook heel wat vaste waarden aanwezig op het festival. Zo krijgt naar goede gewoonte het werk van de genomineerden en van de winnaars van de twee cartoonwedstrijden De Gouden Hoed en Press Cartoon Belgium een plaatsje op het festival. Ook vinden er, in het kader van Cartoon Surplus+, heel wat randactiviteiten plaats voor jong en oud. Voer leuke doe-opdrachten uit, neem deel aan workshops of laat je conditie testen in samenwerking met Sport Vlaanderen.

Het Cartoonfestival loopt van zaterdag 3 juli tot en met zondag 29 augustus, telkens van 10 tot 19 uur in Cultuurcentrum Scharpoord. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht via www.cartoonfestival.be