Podcast

Hoe kan je sneller je pint krijgen op een festival?

Grote evenementen trekken heel veel volk. Maar hoeveel precies? Waarom is het belangrijk om dat zo exact te meten? En misschien het belangrijkste van al: hoe kan jij doorheen al dat volk zo snel mogelijk aan een pintje geraken? Professor Maarten Weyns is elektronica-ICT'er aan de UAntwerpen/Imec en komt jou daar een antwoord op geven!

Nood aan vakantie en honger naar kennis? De Universiteit van Vlaanderen zorgt voor een zomer vol wetenschap met een speciale editie van haar podcast! Sien Wynants sprak op het Nerdland Festival met 9 proffen over tal van leuke, zomerse onderwerpen. Zijn bosbranden normaal? Waarom drink je beter hete (!) thee dan ice tea wanneer het warm is? Is het slecht om de hele zomer op slippers rond te lopen? Vanaf 3 juli tot en met 28 augustus, elke zondag, in jouw favoriete podcastapp!


Gerelateerde artikels

400 jaar sinds de eerste mechanische rekenmachine

400 jaar sinds de eerste mechanische rekenmachine

We zijn in het begin van de zeventiende eeuw, een tijd van grote astronomen, zoals Tycho Brahe, en Johannes Kepler. Het beroep van astronoom was toen moeilijker uit te oefenen dan nu. Natuurlijk geen computers, maar dat was niet het enige probleem. Er was toen ook nog geen deftige voorstelling van getallen voorhanden, de berekeningen gebeurden allemaal met breuken, en ja, met de hand dus. Ook de logaritme, het hulpmiddel bij uitstek bij zware berekeningen, was nog niet uitgevonden. Dat gebeurde pas in 1617 door John Napier. En ongeveer toen, ook dankzij onze Simon Stevin, geraakte alles in een stroomversnelling. In 1623 al was er de eerste mechanische rekenmachine, speciaal ontworpen voor Kepler door Wilhelm Schickard, een collega-astronoom. Het was het eerste rekentoestel met geautomatiseerde `overdrachten'.