Mini-abonnement Eos en Psyche&Brein: een extra portie wetenschap

Je geconcentreerd verdiepen in de laatste wetenschappelijke doorbraken? Leer bij, wees verwonderd en vind de nodige focus met de magazines van Eos Wetenschap. Om kennis te maken kies je voor een mini-abonnement op Eos of Eos Psyche&Brein.

Wat kan je lezen in de huidige editie van Eos Wetenschap?

Waarheen met plastic afval?
De plasticproductie blijft stijgen en daarmee groeit ook de afvalberg aan. Een vergassingsinstallatie die plastic afval omzet naar groene brandstof en chemische grondstoffen is een belangrijke stap in de goede richting.  

Opkomende technologieën  

Medicinale crèmes met minuscule naalden, meubels met een digitaal bewustzijn, zonlicht dat zonder panelen chemicaliën aanmaakt. Het zijn enkele toepassingen van de technologieën die de komende jaren kunnen doorbreken

Herbesmettingen

Meer en meer patiënten worden een tweede keer besmet met covid-19. Hoewel de nieuwe infectie milder kan verlopen, vrezen onderzoekers voor gemuteerde virussen. Dat kan een impact hebben op het succes van vaccinatieprogramma’s. 

Het abc van dementie

In Vlaanderen is dementie de op twee na grootste doodsoorzaak. De aftakelingsziekte valt niet te behandelen. Recent onderzoek toont wel aan dat we het risico om ze te ontwikkelen actief kunnen verkleinen. Een stand van zaken. 

Schrijf je hier in voor Eos 

Dit kun je lezen in de huidige editie van Psyche&Brein:

Wie ben ik? En wie wil ik zijn? In deze speciale editie lees je alles wat je wil weten over identiteit en persoonlijkheid. Hoe ontstaat de persoonlijkheid, in hoeverre bepalen je werk of je uiterlijk je identiteit, wat zijn de beste persoonlijkheidstrekken om gelukkig te worden? En in hoeverre versterkt een aangewakkerd identiteitsgevoel het wij-zij-denken in de maatschappij?

Schrijf je hier in voor Psyche&Brein