Mini-abonnement Eos en Psyche&Brein: een extra portie wetenschap

Je geconcentreerd verdiepen in de laatste wetenschappelijke doorbraken? Leer bij, wees verwonderd en vind de nodige focus met de magazines van Eos Wetenschap. Om kennis te maken kies je voor een mini-abonnement op Eos of Eos Psyche&Brein.

Wat kan je verwachten in de komende editie van Eos Wetenschap?

De voordelen van seks
Seks dient niet alleen om de genetische diversiteit van de nakomelingen te vergroten. Het biedt een hele waaier aan voordelen, van DNA-herstel tot een langer leven. Dat geldt ook voor seks tussen leden van hetzelfde geslacht.

Druk op Mars
Deze zomer vertrekken drie nieuwe ruimtevluchten naar Mars. Hoewel we al veel weten over onze buurplaneet, blijft de vraag of er leven is vooralsnog onbeantwoord.

Bewustzijn onder de scanner
Een bijna-doodervaring kan ons blijvend veranderen. En ze kan informatie opleveren over hoe de hersenen functioneren onder extreme omstandigheden.

Homo socialis
Kunst, wetenschap of cultuur. Sociaal gedrag ligt aan de basis van alles wat ons mens maakt. Waar is dat gedrag ontstaan? En welke impact heeft de coronacrisis erop?

Nog in dit nummer: sporten tegen pijn, pandemie als gelijkmaker, een onleefbare aarde door klimaatopwarming en honderd jaar hiv.

Schrijf je hier in voor Eos 

Wat valt er te lezen in de huidige editie van Psyche&Brein

Hoe houd je lichaam en geest scherp? Door te dansen! Muziek, lichaamsbeweging en fysiek contact hebben namelijk bijzondere effecten op je gezondheid en welzijn. Dansen combineert ze alledrie. Ook voor ouderen heeft dansen voordelen: het vertraagt de aftakeling van het brein en voorkomt eenzaamheid.

Nog in dit nummer: het verband tussen luchtvervuiling en dementie, waarom mensen minder aantrekkelijke mensen gediscrimineerd worden en hoever moeten en willen we gaan met hersenstimulatie?

Schrijf je hier in voor Psyche&Brein