Mini-abonnement Eos en Psyche&Brein: een extra portie wetenschap

Je geconcentreerd verdiepen in de laatste wetenschappelijke doorbraken? Leer bij, wees verwonderd en vind de nodige focus met de magazines van Eos Wetenschap. Om kennis te maken kies je voor een mini-abonnement op Eos of Eos Psyche&Brein.

Wat kan je lezen in de huidige editie van Eos Wetenschap?

Dieren begrijpen
Over enkele jaren hopen experts dierentaal te kunnen doorgronden. Ze rekenen op nieuwe technologieën om niet-menselijke talen om te zetten. Sceptici betwijfelen of dat ooit zal lukken. ‘Het is niet omdat je signalen interpreteert dat je volledig begrijpt wat er wordt bedoeld.’ 

Waarom spelen levensnoodzakelijk is voor jonge dieren
Stoeien en speels vechten verscherpt de conditie en het denkvermogen van dieren. Al spelend ontwikkelen ze vaardigheden die nodig zijn om te overleven en zich voort te planten.

Kosmische buitenbeentjes
Te zwaar voor een planeet, te licht voor een ster. De bruine dwergen die onze Melkweg zo talrijk bevolken, zijn een categorie apart. En doordat ze nauwelijks licht uitstralen, werden ze tot voor kort amper bestudeerd.

Het vrouwelijk orgasme
Vrouwen komen veel minder vaak klaar dan mannen. De anatomische kennis over de vrouwelijke geslachtsorganen is nog steeds erg beperkt. Nieuwe schoolboeken moeten mee verandering brengen.

Schrijf je hier in voor Eos 

Dit kun je lezen in de huidige editie van Psyche&Brein:

Dossier dementie: Een op de drie vrouwen wordt dement. Bij mannen is dat een op de zeven. Geen vrolijk vooruitzicht. Maar je kunt je daartegen wapenen. Door op tijd een gehoorapparaat te gaan dragen, bijvoorbeeld. Wetenschappers zien daarnaast tal van mogelijke pistes die een behandeling tegen de ziekte van Alzheimer eindelijk in het vooruitzicht kunnen stellen.

Nog in dit nummer: medicinale cannabis / schizofrenie als auto-immuunziekte / computer voorspelt zelfmoord / intuïtief eten / waarom iedereen dt-fouten maakt

Schrijf je hier in voor Psyche&Brein