Mini-abonnement Eos en Psyche&Brein: een extra portie wetenschap

Je geconcentreerd verdiepen in de laatste wetenschappelijke doorbraken? Leer bij, wees verwonderd en vind de nodige focus met de magazines van Eos Wetenschap. Om kennis te maken kies je voor een mini-abonnement op Eos of Eos Psyche&Brein.

Wat kan je verwachten in de komende editie van Eos Wetenschap?

In tijden zonder neerslag piekt het gebruik van grondwater. Dat gebeurt deels onder de radar. Als we de droogte effectief willen tegengaan, moeten we iets doen aan die illegale winning.

Bewegen is gezond en verlicht stress. Maar je kan ook te veel sporten. Op dat moment wordt het een obsessieve bezigheid die slecht is voor je welzijn. Hoe verslaafd zijn fanatieke sporters?

Epi­de­mieën zijn er altijd al geweest. Arts Hendrik Cammu overschouwt het komen en gaan van nieuwe infectieziektes. ‘Het is wachten op de volgende pandemie.’

Verder in dit nummer: digitaal nalatenschap, de moderne mens is niet uitsluitend in Oost-Afrika ontstaan, toxische stoffen in Noordzee-vissen stellen potentiële risico's voor mens en milieu, veertig jaar CNN en de Gentse stoelgangbank transplanteert uitwerpselen naar de darmen van een zieke ontvanger.

Schrijf je hier in voor Eos 

Wat valt er te lezen in de huidige editie van Psyche&Brein

Hoe houd je lichaam en geest scherp? Door te dansen! Muziek, lichaamsbeweging en fysiek contact hebben namelijk bijzondere effecten op je gezondheid en welzijn. Dansen combineert ze alledrie. Ook voor ouderen heeft dansen voordelen: het vertraagt de aftakeling van het brein en voorkomt eenzaamheid.

Nog in dit nummer: het verband tussen luchtvervuiling en dementie, waarom mensen minder aantrekkelijke mensen gediscrimineerd worden en hoever moeten en willen we gaan met hersenstimulatie?

Schrijf je hier in voor Psyche&Brein