Mini-abonnement Eos en Psyche&Brein: een extra portie wetenschap

Je geconcentreerd verdiepen in de laatste wetenschappelijke doorbraken? Leer bij, wees verwonderd en vind de nodige focus met de magazines van Eos Wetenschap. Om kennis te maken kies je voor een mini-abonnement op Eos of Eos Psyche&Brein.

Wat kan je lezen in de huidige editie van Eos Wetenschap?

Topsport en stress: blessuretijd
Voetballiefhebbers kijken uit naar bijna drie jaar onafgebroken topwedstrijden in verschillende toernooien en competities. Voor de spelers oogt de toekomst minder rooskleurig. Ze worden mentaal en fysiek zo zwaar uitgedaagd dat het risicio op langdurige blessures onvermijdelijk is.

Nucleaire sloop
In oktober 2022 sluit Doel 3 als eerste kerncentrale in België. Nadien volgen Tihange 2 en wellicht ook andere centrales. Hoe doe je dat, een kernreactor ontmantelen?

Superfood niet super
Antioxidanten in bessen en andere superfoods zijn niet altijd gezond. Je kan er te veel van binnenkrijgen en ook je darmflora speelt een rol.

Agressie in de ruimte
Satellieten maken onze moderne samenleving mogelijk, maar ze zijn ook kwetsbaar. En dus potentiële triggers voor een conflict. 

Verder in dit nummer: Organen uit de fabriek / De hardnekkige mythe rondom vaccins en autisme / Geld gaat digitaal / Ongrijpbaar supermetaal / 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen: tussen oorlog en vrede

Schrijf je hier in voor Eos 

Dit kun je lezen in de huidige editie van Psyche&Brein:

Dat kan mijn kleuter ook! Wat maakt kunst kunst? Ook psychologen zoeken naar antwoorden. Het zit ‘m niet alleen in de maker, maar ook in het publiek, zo blijkt.

Nog in dit nummer: Artificiële intelligentie met humor en gevoelens / Wat je kunt doen om een migraine-aanval te voorkomen / Therapie tegen nachtmerries / Mentale strategieën om de coronacrisis door te komen / Homo sapiens overleefde de neanderthaler dankzij … zijn vriendelijkheid / Versprekingen geven inzicht in het talige brein.

Schrijf je hier in voor Psyche&Brein