Mini-abonnement Eos en Psyche&Brein: een extra portie wetenschap

Je geconcentreerd verdiepen in de laatste wetenschappelijke doorbraken? Leer bij, wees verwonderd en vind de nodige focus met de magazines van Eos Wetenschap. Om kennis te maken kies je voor een mini-abonnement op Eos of Eos Psyche&Brein.

Wat kan je lezen in de huidige editie van Eos Wetenschap?

Overgewicht onder controle
Covid-19 treft mensen met overgewicht en obesitas bovengemiddeld hard. Kan de coronacrisis dienen als hefboom om die andere epidemie eindelijk eens doortastend aan te pakken? De oplossingen zijn bekend, maar doortastend beleid bleef tot dusver uit. ‘Dit probleem wordt al veel te lang niet serieus genomen.’ 

Pillen slikken doe je zo
Zeer weinig mensen slikken pillen zoals de arts of apotheker dat voorschrijft. De medicatie verliest daarmee minstens een deel van haar werking. In sommige gevallen is afwijken van de aanbevelingen zelfs ronduit schadelijk voor de gezondheid.

Afweergeschut van de aarde
Een van de beste instrumenten waarmee astronomen monitoren of er asteroïden op onze planeet afstevenen heeft het begeven. Wetenschappers zoeken naarstig naar oplossingen. Want een inslag die we niet zien aankomen zou de grootste natuurramp zijn die de mens ooit heeft gekend.

Toiletgeheimen uit de oudheid
In haar unieke onderzoek naar Romeins sanitair stootte archeoloog Gemma Jansen op een aantal wijdverbreide Misverstanden. En op een historisch record.

Nog in dit nummer: De dorstige mens – Beeld zonder scherm – Leven met onzekerheid – Chips gezocht – De zin en onzin van geslachtsorganen

Schrijf je hier in voor Eos 

Dit kun je lezen in de huidige editie van Psyche&Brein:

Liefde en seks. Ze lijken in tijden van datingapps als Tinder makkelijker te krijgen dan ooit. Toch zijn er steeds meer singles, en ook seks lijkt ons minder en minder te zeggen. Vooral mannen hebben het moeilijk. Sekstherapie kan helpen.

Nog in dit nummer: De rol van genen en darmflora bij anorexia / Eenzaamheid zorgt voor chronische ontsteking / Stilte doet je brein groeien / Vogels: klein brein, groot intellect / ADHD heeft nieuwe naam nodig

Schrijf je hier in voor Psyche&Brein