Kom ontdekken wat biotech allemaal in petto heeft

Hoever staat de genetische CRISPR techniek? Hoe en waarom worden proefdieren gebruikt? En kunnen bacteriën Parkinson en andere aandoeningen genezen? Tijdens Biotech Glashelder op zondag 20 oktober in Leuven vertellen 18 biotechnologen je over hun onderzoek.

De jaarlijkse biotechdag is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het onderzoek en de uitdagingen van de levenswetenschappen en de biotechnologie. Met dit jaar als thema: microbiologie.

Tientallen wetenschappers uit de Vlaamse biotechsector brengen hun verhaal op een interactieve, laagdrempelige manier mét ruimte voor diepgang. Rondleidingen in hightech-labo’s, biotechbabbels, een biotechcafé, interactieve biotechbeurs, quiz, kinderactiviteiten en workshops,… Het aanbod is zeer divers, zodat biotechdag voor ieder wat wils aanbiedt.

Biotechdag is gratis en voor jong en oud, alle activiteiten zijn vrij toegankelijk, zonder voorinschrijvingen.

Biotech Glashelder hosted by EOS

Eos is gastheer van Biotech Glashelder, het namiddagprogramma waarin achttien onderzoekers je een blik gunnen in hun onderzoek. Bacteriën, genetica, dierproeven, transplantatie en zelfs bier komen aan bod. Ontdek het volledige programma op https://biotechdag.be/programma/