16 onderzoekers strijden om PhD Cup

04 september 2017 door DDC

Presentatiewedstrijd bekroont jonge wetenschappers die hun doctoraatsonderzoek aan een breed publiek willen voorstellen.

Kan grafeen je smartphone zo snel maken als het licht? Hoe kunnen we beroerte beter behandelen? Is het mogelijk met een robotbeen even goed te stappen als met een echt been? Op welke manier leren anderstalige kleuters het best Nederlands? Kan je resistente bacteriën bestrijden door hun onderlinge communicatie te verstoren?

Voor de tweede keer daagt Scriptie vzw jonge wetenschappers uit om hun doctoraatsonderzoek aan een breed publiek voor te stellen. Uit de 59 kandidaten selecteerde een jury 16 deelnemers. Zij zullen een vierdaagse mediatraining volgen. Tijdens de halve finale op 20 september, waarbij de wetenschappers hun onderzoek pitchen in de Marconi studio van de VRT, selecteert een jury 8 finalisten.

De 8 finalisten strijden op maandag 2 oktober in de Handelsbeurs in Gent om de PhD Cup. De finale is voor iedereen toegankelijk en via livestream te volgen. De finalisten gaan de uitdaging aan hun jarenlange onderzoek in een presentatie van drie minuten te persen.

Het publiek krijgt de kans om een publiekswinnaar aan te duiden. Vanaf 25 september kan je op www.eoswetenschap.eu stemmen voor de publieksprijs.
 

Publieksprijs