Mannen eten meer in het gezelschap van vrouwen

26 november 2015 door Eos-redactie

Uit de resultaten blijkt bijvoorbeeld dat mannen 93 procent meer pizza eten als ze dat samen met een vrouw doen.

Misschien hebt u het ooit al gemerkt (maar waarschijnlijk niet): mannen eten in het gezelschap van een vrouw gemiddeld een pak meer dan wanneer ze met een andere man aan het eten zijn.

Dat ontdekten wetenschappers van de Amerikaanse Cornell University. Ze betrokken in hun studie 133 personen – 74 mannen en 59 vrouwen.

Uit de resultaten blijkt dat mannen bijvoorbeeld 93 procent meer pizza eten als ze dat samen met een vrouw doen. Maar het gaat niet alleen om ongezond junkfood. Zo verorberen ze ook gemiddeld 86 procent meer salade.

Volgens professor Kevin Kniffin, hoofdauteur van het onderzoek, wil de man op die manier, weliswaar onbewust, indruk maken. Opscheppen door op te scheppen, met andere woorden. Ook hun fysieke paraatheid moet op die manier blijken. Al strookt een goeie conditie niet bepaald met binge-eten.

De wetenschappers voegen er nog aan toe dat ze bij vrouwen geen significant verschil vaststelden. Of ze nu met een man of een andere vrouw dineren: ze spelen grosso modo dezelfde hoeveelheid voedsel naar binnen. De studieresultaten verschenen in het vakblad Evolutionary Psychological Science. (adw)