Autoverkeer krijgt stroomstoot

15 januari 2017 door GS

Het einde van de ontploffingsmotor in personenwagens is in zicht.

De Duitse Bundesrat heeft besloten vanaf 2030 alleen nog nieuwe emissievrije personenwagens toe te laten in het verkeer. Ook Nederland en Noorwegen lijken tegen 2025 een zelfde besluit te nemen.

Het door sjoemelsoftware geplaagde Volkswagen heeft al laten weten dat het tegen 2025 meer dan 30 elektrisch aangedreven modellen van de band laat lopen. Het ontwikkelde een geheel nieuw I.D.-concept op een modulair onderstel, uitsluitend voor batterijwagens. De 170 pk sterke elektromotor ligt op de achteras en het in het chassis verwerkte accupakket is goed voor een bereik van 600 kilometer. Het dubbele van de zopas vernieuwde e-Golf, die in Los Angeles werd onthuld.

De elektrische VW’s worden gebouwd in de ‘glazen’ fabriek van Dresden. Eerder was al bekend dat het zustermerk Audi de fabriek van Brussel had uitgekozen om vanaf 2018 een elektrisch aangedreven SUV te bouwen. De e-tron kan 500 kilometer halen met één batterijlading.

Ook Toyota pikt de draad weer op en zet spoed achter de ontwikkeling van een eigen accuwagen. Twee jaar geleden zette het de samenwerking met Tesla nog stop. CEO Aiko Toyoda was altijd een koele minnaar van de batterij. De Japanners verwachtten alle heil van de op waterstof lopende brandstofcel, maar die komt bijzonder traag op gang. Ze mikken op een rijbereik van ruim 300 kilometer. De krant Nikkei verwacht de eerste elektrische Toyota’s tegen 2020.

De race naar het rijbereik werd op de jongste autosalon in Parijs ingezet. Daar kwam Opel aandraven met een e-Ampera, goed voor 500 kilometer en Renault krikte voor de Zoe de afstand op tot 400 kilometer. BMW kondigde eerder al een rijbereik van 300 kilometer aan voor de i3. Ook Mercedes plant een elektrisch offensief onder de merknaam EQ. Tegen 2025 moeten er meer dan tien puur met stroom aangedreven modellen komen.

De eerste wordt een SUV, dezer dagen het populairste autotype. Rijbereik: 500 kilometer. Ook Jaguar komt met een elektrische SUV, die met een batterijlading 500 kilometer ver kan. De I-Pace, die bij het Oostenrijkse Magna Steyr wordt gebouwd, komt in de loop van de tweede helft van 2018 op de markt.