Zo monteren robots een IKEA-tafeltje
Twee autonome robots steken zonder instructies een bijzettafeltje in elkaar.
Twee autonome robots steken zonder instructies een bijzettafeltje in elkaar.
Met behulp van computersimulaties zijn astronomen op het spoor gekomen van de manier waarop sterrenstelsels in de loop van de miljarden jaren zijn gegroeid.
De voorbije decennia maakten we kennis met woorden als ozonconcentratie, broeikasgas en smogalarm, maar de fenomenen zelf zijn veel ouder. Klachten over vervuiling zijn niet nieuw, al klinkt het protest nu luider. Ook in industriestad Aalst konden ze er al in de 19de eeuw over meespreken.
Een vergoeding voor bloeddonoren, zal het aantal broodnodige donaties doen toenemen, zonder gevaar op “minderwaardig” bloed, besluiten Amerikaanse economen. Ze willen daarom af van het altruïstische karakter van bloed geven.
Kakkerlakken zijn zo geëvolueerd dat ze vallen met het zoete glucose als lokmiddel links laten liggen, melden onderzoekers in Science.
De munitiestortplaats voor de kust van Knokke opruimen is volgens minister van de Noordzee Johan Vande Lanotte geen optie: 'te riskant en te duur'. Een drogreden, zegt Bart Van der Speeten, ceo van het Gentse ontmijningsbedrijf Adede, in Eos.
Het H7N9 virus heeft het potentieel om erg besmettelijk te zijn onder zoogdieren, wijst een voornamelijk Chinese studie uit. Toch moeten we ons voorlopig nog geen zorgen maken, aangezien het virus de stap naar overdracht tussen mensen nog niet heeft gezet.
Amerikaanse onderzoekers hebben een molecule ontdekt die verantwoordelijk is voor vervelend gekriebel.
Een mutatie in één gen ligt aan de basis van de bijzondere vacht van de witte tijger.
Het nieuwe coronavirus dat tot dusverre de helft van de patiënten het leven heeft gekost, heet officieel Middle East Respiratory Virus (MERS). Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag bepaald.
De levenscyclus van een paar loopschoenen is goed voor een uitstoot van 13,6 kilo CO2 . Vooral de oorsprong van het broeikasgas is verrassend.
Een tandfossiel van een neanderthalerkind, gevonden in België, bevat aanwijzigen over het borstvoeden en spenen bij deze uitgestorven mensensoort.
Een op maat gemaakte spalk uit biomateriaal verlost een peuter van een levensbedreigende aandoening.
Een commissie gaat nu onderzoeken of de wetenschapper de intentie had om te misleiden.
Wetenschappers brengen diversiteit aan schimmels op ons lichaam in kaart.
Nederlandse onderzoekers hebben in muizen en wormen genen geïdentificeerd die bepalend zijn of een organisme een hoge ouderdom bereikt.
De snelheid waarmee soorten verdwijnen is de voorbije twintig jaar afgenomen.
Tandpasta zorgt voor een frisse mond, sinaasappelsap smaakt heerlijk, maar genieten van het ene na het andere zit er niet in. Hoe komt dat?