Weet jij waar je milt ligt?

Je zou het soms betwijfelen wanneer je hun president bezig hoort, maar het enige orgaan dat de Amerikanen 100 procent correct kunnen lokaliseren is hun brein. Dat blijkt uit een recente studie. Doe jij het beter? Test het hieronder uit.

De deelnemers aan de studie moesten op een illustratie zoals die hierboven een kruisje plaatsen daar waar ze dachten dat een gevraagd orgaan zich bevindt. Naast hun brein konden de meeste deelnemers ook hun biceps aanwijzen.

Het minst gekende orgaan is de bijnier. Minder dan 15 procent van de deelnemers aan de studie konden die lokaliseren. Behoorlijk wat onder de deelnemers dachten dat de bijnieren zich in de nek bevinden. De milt (20 procent) en galblaas (25 procent) zijn nog zo'n onbekenden.

In de korte quiz hieronder kan je bewijzen dat je jouw lichaam beter kent. We maakten het wel iets makkelijker dan in de Amerikaanse studie: je hoeft geen kruisjes te plaatsen op een witte figuur. Je krijgt een tekening van een orgaan op de plaats waar die zich bevindt. Weet jij over welk orgaan het gaat?