#wetenschapisook

Jonas Lembrechts neemt deze week de Instagram-account van Eos Wetenschap over. Onder #wetenschapisook toont hij ons de avontuurlijke kant van zijn onderzoek.

Ik ben Jonas Lembrechts, doctoraatsstudent biologie aan de Universiteit Antwerpen. Ik onderzoek hoe planten omgaan met stressvolle condities in het koude klimaat in Lapland, een avontuurlijke job die mij vaak onverwachte, moeilijke, maar ook onvergetelijk mooie momenten oplevert.

Deze week post ik elke dag een foto op de Instagram-account van Eos Wetenschap om die andere kant van de wetenschap te belichten: de talloze avonturen die horen bij het verzamelen van wetenschappelijke data, en die lange en opwindende weg die moet worden afgelegd voor de wetenschappelijke conclusies eindelijk op papier staan.

Heb je zelf ook foto's of verhalen die veld- of labo-avonturen illustreren? Post ze op Instagram of Twitter met de hashtag #wetenschapisook!


Gerelateerde artikels

Volstaan multiplechoicevragen om een (politieke) mening samen te vatten?
Eos Blogs

Volstaan multiplechoicevragen om een (politieke) mening samen te vatten?

Voor politieke peilingen vallen onderzoekers en nieuwsmedia doorgaans terug op kwantitatieve onderzoeksmethodes, waarbij meningen door middel van vragenlijsten worden omgezet in overzichtelijke cijfers en grafieken. Een mening valt echter niet altijd binnen de afgelijnde vraag- en antwoordmogelijkheden van een multiplechoicevraag. Volstaan kwantitatieve onderzoeksmethodes om de complexiteit van gedachten, ervaringen en meningen weer te geven?

Minder draineren voor meer water
Eos Blogs

Minder draineren voor meer water

We zijn in Vlaanderen kampioen in draineren. Dat is vaak nodig om land geschikt te maken voor productie van voedsel of om te wonen. We staan tegelijk ook hoog op de wereldranglijst van regio’s met waterstress (23ste! op een totaal van 164 landen). We moeten dus enerzijds water afvoeren wanneer het te nat is, maar anderzijds ook veel meer water vasthouden in de grond, zodat we het kunnen gebruiken als het droog is. Anders gaan draineren is de boodschap!