Eerste hulp bij scheidingen

Hoe vertel je jouw kind dat je gaat scheiden? Hoe regel je het ouderschap? En hoe kan jouw kind het leven in twee huizen het beste organiseren? Op de website scheidingskoffer.be bundelen psychologen en pedagogen van de Arteveldehogeschool Gent heel wat info op maat van ouders en kinderen.

Bij een scheiding komt er heel wat op jou af. Om kinderen, ouders, maar ook plusouders, grootouders en iedereen die betrokken is bij een scheiding te ondersteunen, ontwikkelden psychologe Liesbet De Lepeleir en haar collega's de website scheidingskoffer.be. Ze baseerden zich hiervoor op gesprekken en verzamelden inzichten uit eerder onderzoek. De website bundelt zo informatie over allerlei kwesties die bij een scheiding geregeld moeten worden. Je kan er ook luisteren naar getuigenissen van ouders, kinderen en plusouders.

Wetenschap Uitgedokterd is een project van SciMingo vzw

Meer wetenschap in drie minuten op www.wetenschapuitgedokterd.be

Neem deel aan Wetenschap Uitgedokterd

Ben je zelf een onderzoeker en wil je graag jouw onderzoek leren pitchen voor een camera? Neem dan deel aan de Video & pitch-opleiding binnen de SciComm Academy van SciMingo en zie jouw video ook verschijnen op www.wetenschapuitgedokterd.be

Meer informatie