Partner

Grote ruimtevaartexpo landt in Antwerpen

Vanaf april 2022 wordt Antwerpen de thuisstad van ruimtevaartexpo SPA©E – The Human Quest. Antwerp Expo wordt omgevormd tot een inspirerende tentoonstelling met onder meer historische objecten, impressionante replica’s, ongehoorde anekdotes en een ongeziene blik op de toekomst van de ruimtevaart.

Van de eerste mens in de ruimte tot de toekomstige missies naar Mars

SPA©E – The Human Quest neemt ruimtevaartliefhebbers, kinderen, families en scholen mee op een unieke reis door het verleden, heden en toekomst van de ruimtevaart.

Tijdens de expo zie je tientallen fascinerende replica’s van onder meer ESA (Europese ruimtevaartorganisatie), NASA (Verenigde Staten) en Roscosmos (Rusland).  Daarnaast geven tal van historische documenten en anekdotes je een unieke inkijk in het leven van astronauten. Zelf maak je onder andere de maanlanding van dichtbij mee, kijk je binnen in de cockpit van Space Shuttle Atlantis en koppel je jouw eigen ruimtevaarttuig aan het International Space Station. 

SPA©E – The Human Quest is een organisatie van Jürgen Ingels en Startups.be I Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid en stad Antwerpen. Samen met ESA, VITO, VRT, BELSPO, VRI, Eos en tal van andere partners belicht SPA©E – The Human Quest ook het belang van ruimtevaart inzake klimaat en innovatie, alsook de rol die Belgische bedrijven hierin spelen. 

'Door jong en oud kennis te laten maken met de wondere wereld van onze kosmos, maken we hen warm voor een STEM-opleiding. Voor velen is de ruimte nog al te vaak een ‘ver-van-mijn-bed-show. Daar brengen we met de expo verandering in', zegt Vlaams minister van Economie, Innovatie en Wetenschap Hilde Crevits. 'Onze ruimtevaartindustrie bestaat uit veel meer dan maanlandingen of raketten naar mars. Data uit de ruimte zijn alomtegenwoordig in onze economie en samenleving. Denk aan de GPS of weersvoorspellingen. Om die ruimtevaarteconomie in Vlaanderen te versterken is alle talent welkom.'

Meer informatie 

SPA©E – The Human Quest is geschikt voor kinderen, families, ruimtevaartliefhebbers en scholen. De expo vindt plaats in hal Avenue van Antwerp Expo met ingang aan Vogelzanglaan 7, 2020 Antwerpen. Tickets dienen op voorhand online gekocht te worden met een gereserveerd tijdslot via www.xpospace.be.