Welk type e-bike past bij jou?

Vraag je eerst af wat je met de e-bike gaat doen. Voor het gebruik zijn tal van scenario’s denkbaar en die leiden tot uiteenlopende keuzes: korte afstanden, toertochten, woon-werkverkeer... stellen elk andere eisen aan de capaciteit van je e-bike, bijvoorbeeld qua betrouwbaarheid en autonomie.

1. Comfort

Met een e-bike van het type Comfort wordt boodschappen doen of snel naar een bestemming fietsen in het centrum van de stad echt een makkie. De ondersteuning is prima geschikt voor kortere fietstochtjes, al kunnen wat langere weekendritjes ook perfect. Vanwege de maximale schokabsorptie en de onderhoudsvriendelijkheid heeft dit type zijn naam niet gestolen.

2. S-Pedelec

Een snelheidsbeperking tot 25 km/uur, zoals die voor de doordeweekse elektrische fiets geldt, spreekt niet iedereen aan. Steeds meer e-bikegebruikers willen immers sneller en over grotere afstanden vooruitkomen, bijvoorbeeld als alternatief in het dagelijkse woon-werkverkeer. Wie met een gewone fiets 25 km/uur kan halen, wil met een s-pedelec graag tot 45 km/uur gaan.

3. Lifestyle

Snel en trendy op de fiets? Dan moet je een e-bike uit de Lifestyle-range hebben! Of het nu is om naar school te gaan of boodschappen te doen, kies voor deze frisse verschijning, die je in pasteltinten kunt kiezen, versierd met een bloemenmotief of in retrolook. Misschien rijd je er niet zo ver mee als met andere types e-bikes, maar alle moderne technologie is erop voorzien.

4. Touring

Wie op vakantie mooie fietstochten wil maken, kiest een e-bike van het Touring-type. Als lichtgewicht is de e-bike gemakkelijk om op reis mee te nemen en je kunt er vlot wat langere tochten mee maken, want Touring-bikes zijn sportief én betrouwbaar, ook voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Je oogt als gebruiker sportief en je actieradius is net een tikkeltje groter.

5. e-MTB

Klimmen als de beste, vanuit stilstand op gang schieten, met ware doodsverachting dalen... Avontuur! Techniek Uitdagingen! Mountainbikers weten waarover we het hebben, maar niet elke fiets is voor dit soort toepassingen geschikt. Met trapondersteuning kun je de moeilijkste passages op onverharde karrensporen of ruwe rotsige bergpaden net iets vlotter aan.