Brein Einstein had vreemde kronkels
Recent opgedoken hersenfoto's van Albert Einstein tonen ‘vreemde kronkels’, maar die vertalen naar de uitzonderlijke vaardigheden van misschien wel de beste denker aller tijden blijkt moeilijk.
Recent opgedoken hersenfoto's van Albert Einstein tonen ‘vreemde kronkels’, maar die vertalen naar de uitzonderlijke vaardigheden van misschien wel de beste denker aller tijden blijkt moeilijk.
Planetair geomorfoloog Sebastiaan de Vet schijnt zijn licht op de eerste ontdekkingen van de Marskar.
Het conflict tussen wetenschappers en farmabedrijf Roche bereikt een hoogtepunt.
Krekels hebben hun oren op hun voorpoten, maar de manier waarop ze horen is vergelijkbaar met de mens.
Niet de Neanderthaler of de moderne mens, maar wel een gemeenschappelijke voorouder vond de techniek van het jagen met een speer uit.
De zoektocht van NASA-satelliet Kepler is met nog eens met maximaal vier jaar verlengd.
Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) verdeelt 167 miljoen euro onder zes wetenschappelijke teams die de komende tien jaar onderzoek gaan doen naar onder meer kanker, nanotechnologie en de hersenen.
Een internationaal team van astronomen heeft een nieuw record gevestigd, door licht waar te nemen dat ruim 13,3 miljard jaar oud is.
Plaatsen in het genoom van een varken zijn op een vergelijkbare manier betrokken bij het ontstaan van genetische aandoeningen.
Californische miljoenpoot heeft tot 750 poten.
Franse en Canadese astronomen hebben een hemellichaam ontdekt dat zeer waarschijnlijk een planeet is die in zijn eentje door de ruimte zwerft.
Erosie zorgt er voor dat koolstof in de bodem wordt opgeslagen. Helaas zal een deel ervan in de toekomst terug in de atmosfeer komen, denken Belgische onderzoekers.
Voorouders van de mens aten 3,5 miljoen jaar geleden tropische grassen en zegge. Hun dieet week al veel vroeger af van dat van de mensapen en apen dan we tot nog toe hadden gedacht.
Sociaal geïsoleerde dieren maken minder myeline aan in het hersengebied dat een rol speelt bij emotioneel en cognitief gedrag.
De gele weidemier houdt wortelbladluizen in zijn nest om de honingdauw die de luizen afscheiden op te eten.
Vóór de eerste symptomen van de ziekte van Parkison opduiken, nemen gezonde hersengebieden functies over van beschadigde.
Bekijk de film van twee Finse ijsvissers. Is er iets mis met de natuurwetten? Wie raadt het?