Talk to the hand!
Japanse uitvinding kan mensen het zwijgen opleggen.
Japanse uitvinding kan mensen het zwijgen opleggen.
Geholpen door een kosmische 'loep' hebben de ruimtetelescopen Spitzer en Hubble een sterrenstelsel ontdekt dat waarschijnlijk het verste, en dus het oudste, stelsel is dat ooit is waargenomen.
Chinese wetenschappers hebben het genoom van de Japanse Oester gesequenced.
Robot kan uiteenlopende, repetitieve taken leren en uitvoeren.
Astronaute Sunita Williams vervolmaakte dinsdag als eerste mens ooit een triatlon in de ruimte.
Hommels vinden efficiëntste route met vallen en opstaan.
Het oppervlak van de kleine binnenste planeet Mercurius wijkt qua samenstelling sterk af van dat van de andere aardse planeten.
Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt hoe een specifiek antilichaampje griepvirussen uitschakelt. Voordeel is dat het werkt bij verschillende griepvirussen.
Nectar verzamelen of de koningin voeden, als bijen veranderen van job is dat te zien aan de ‘aan- en uitknoppen’ voor hun genen.
Sommige chimpansees geven mekaar een lange high five als ze mekaar vlooien. Niet alle chimps doen dat op dezelfde manier. Is hier sprake van sociaal leren en van ‘cultuur’?
Een nieuw varkensgriepvirus wordt gemakkelijk overgedragen via de lucht en is dodelijk voor fretten, modeldieren voor griep bij de mens. Geen direct gevaar voor ons, al waarschuwen virologen voor varkens als kweekvijvers van nieuwe virussen.
De commissies die onderzoek doen naar de fraude van Diederik Stapel, hebben weer een aantal artikelen afgekeurd van de oud-hoogleraar sociale psychologie.
De donkere energie, de mysterieuze kracht die het heelal steeds sneller doet uitdijen, bestaat echt. Dat concluderen astronomen uit Engeland en Duitsland.
Pers- en nieuwsberichten over medische studies naar nieuwe behandelingen stellen onderzoeksresultaten vaak te postief voor. De resultaten worden vaak in de studies zelf al verkeerd voorgesteld.
Apen zijn meesters in energiebesparing, toont een studie aan de Universiteit Antwerpen aan.
Het Higgs-boson heeft een nieuwe horde genomen op weg naar onsterfelijkheid: publicatie in een peer-reviewed tijdschrift.
In een muisstudie hebben onderzoekers gezien hoe het RS-virus de afweerreacties van jonge muizen op hol brengt, en astma veroorzaakt.
Junk-DNA, DNA dat niet voor eiwitten codeert, speelt een onderschatte rol in de overerfbaarheid van fysieke eigenschappen. Dat blijkt uit een ambitieus genoomproject, waarvan de resultaten deze week werden bekendgemaakt.