Speciaal voor kinderen: Alles over het coronavirus

21 april 2020 door Eos-redactie

Een klein vreemd vleermuizenvirus zorgt ervoor dat iedereen moet thuisblijven. Adrian Liston schreef een boekje op kindermaat over het coronavirus en hoe we het kunnen bestrijden.

Wat is het coronavirus? Hoe maakt het ons ziek? Hoe kunnen we voorkomen dat we zelf het virus krijgen? Waarom moeten we thuisblijven, en hoe lang zal het duren voor alles weer normaal is? Het zijn de vragen die we ons allemaal stellen, ook kinderen natuurlijk.

Samen met illustratrice (en wetenschapper) Sonia Agüera-Gonzalez (Tenmei) maakte Adrian Liston een kinderboek dat stap voor stap uitlegt waar het coronavirus vandaan komt, hoe het ons ziek maakt, maar ook hoe we ons kunnen beschermen. Liston is professor aan VIB-KU Leuven en het Babraham Institute in het Verenigd Koninkrijk. Hij doet al jaren onderzoek naar de werking van het afweersysteem.

Het kinderboek werd vertaald door Dr. Mathijs Willemsen, één van de onderzoekers in Liston’s team die momenteel zijn werk even aan de kant schuift om mee covid-19 testen uit te kunnen voeren.

In samenwerking met: VIB-KU Leuven.