Natuur & Milieu

Onze wildernis

De fotowedstrijd van Natuurpunt bekroont elk jaar de mooiste natuurfoto’s van bij ons. Dit zijn de winnaars.

Dit is een artikel van:
Eos Wetenschap

De Eos Publieksprijs gaat naar Tom Bastijns (foto hierboven). Ergens in de velden van Sint-Truiden overziet een torenvalk zijn jachtterrein vanop een stapel suikerbieten. Toen hij de roofvogel zag, sprong Tom Bastijns van zijn fiets om het tafereel te vereeuwigen.

Foto hieronder: Op het platteland, met op de achtergrond een kerkje en een berglandschap, slaagde Sus Bogaerts erin om deze wolk te fotograferen die van onderuit wordt belicht door de ondergaande zon. Sus Bogaerts wint in de categorie "Reizen door Europa". De foto is gemaakt in IJsland.

Op de laatste avond van een trip naar Durbuy met vrienden treft Simon Vandepitte een slapende zilveren maan. De volgende ochtend doet hij dezelfde locatie nog eens aan. Deze keer laat de dagvlinder zich fotograferen in het gezelschap van een soortgenoot en een ontwakende zon.

 

 

Foto onder: Erik Steen Redeker wint in de categorie "Mens en Natuur". Niet ver van het kasteel van Horst in Vlaams-Brabant staat dit kleine Sint-Jozefkapelletje. Het omgevende veld is omgeploegd, maar het lapje grond en de lindeboom die het 19de-eeuwse kapelletje gezelschap houden, blijven onaangeroerd.

Een fuut geeft zijn jongen te eten op een mistige ochtend. Wim De Baets was vele dagen aan deze vijver op post met zijn camera, wachtend op een moment waarop alles even stil wordt. (categorie water)