Let's get the PhD done

Hoe meet je de optische vingerafdruk van fluorescerende nanodeeltjes? Ontdek het nu.

Hallo! Ik ben Martijn Peters, doctoraatsstudent aan de UHasselt. In deze aflevering van OMG it's Science toon ik je hoe je de optische vingerafdruk bepaalt van fluorescerende nanodeeltjes. Welke kleur licht moet je op de nanodeeltjes schijnen om ze aan te slaan? Welke kleur licht gaan de nanodeeltjes vervolgens uitzenden? En hoe bewerk je het oppervlak van de nanodeeltjes om er later iets op te plaatsen? Kom het nu te weten! 

Dit is wetenschap vanuit een ongezien perspectief. Dit is OMG it's Science. 

 

Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!

 

Er is nu ook een OMG it's science Facebook pagina


Gerelateerde artikels

Volstaan multiplechoicevragen om een (politieke) mening samen te vatten?
Eos Blogs

Volstaan multiplechoicevragen om een (politieke) mening samen te vatten?

Voor politieke peilingen vallen onderzoekers en nieuwsmedia doorgaans terug op kwantitatieve onderzoeksmethodes, waarbij meningen door middel van vragenlijsten worden omgezet in overzichtelijke cijfers en grafieken. Een mening valt echter niet altijd binnen de afgelijnde vraag- en antwoordmogelijkheden van een multiplechoicevraag. Volstaan kwantitatieve onderzoeksmethodes om de complexiteit van gedachten, ervaringen en meningen weer te geven?

Minder draineren voor meer water
Eos Blogs

Minder draineren voor meer water

We zijn in Vlaanderen kampioen in draineren. Dat is vaak nodig om land geschikt te maken voor productie van voedsel of om te wonen. We staan tegelijk ook hoog op de wereldranglijst van regio’s met waterstress (23ste! op een totaal van 164 landen). We moeten dus enerzijds water afvoeren wanneer het te nat is, maar anderzijds ook veel meer water vasthouden in de grond, zodat we het kunnen gebruiken als het droog is. Anders gaan draineren is de boodschap!