Sportwetenschap
Het supplementendieet: nieuwe eetstoornis?
Steeds meer mannen gebruiken (legale) supplementen om hun lichaam er beter te laten uitzien.
Hardlopen slecht voor de knieën? Toch niet!
Duurlopers maken zich zorgen over hun gewrichten. Een van de meest ingebakken overtuigingen is dat hardlopen erg belastend is voor de knieën en dat deze daardoor geruïneerd worden met knieartrose als gevolg.
Racepaarden lopen sneller en sneller
In de atletiek worden nog geregeld wereldrecords gebroken, en velen vragen zich af wanneer we uiteindelijk op de limieten botsen. Ook racepaarden blijken nog altijd sneller en sneller te lopen.
Hoe voetbal ons land veroverde
Het waren Britse leerlingen die in de Belgische kostscholen hun inheemse vrienden met het voetbalvirus ‘besmetten’.
Draagbaar enkelskelet maakt wandelen efficiënter
Met dit onderbeen-exoskelet wandel je zeven procent verder voor dezelfde moeite.
Hartfalen sporters: screenen of niet?
Zondag overleed een 28-jarige deelnemer aan de 20 kilometer door Brussel. Voorvallen als dit doen telkens weer de discussie oplaaien of (jonge) sporters best allemaal een verplichte sportmedische keuring moeten ondergaan.
Het geheime recept van superbejaarden
Rond hun tachtigste krijgen veel mensen kanker, iets aan het hart of ze worden dement. Toch zijn er evengoed bejaarden die hun leven lang ‘jong’ blijven. Als de wetenschap achterhaalt hoe ze daarin slagen, krijgen gewone stervelingen misschien ook een topfitte oude dag.
Homo sedentaris
We bewegen te weinig. Een uurtje sport per dag is dan wel goed voor de gezondheid, het zet weinig zoden aan de dijk wanneer we de overige 23 uur in de zetel hangen. De oplossing? Minder zitten.
Sport is niet altijd even gezond
De afgelopen jaren stierven verschillende voetballers uit binnen- en buitenland tijdens een wedstrijd aan een hartkwaal. Amerikaanse onderzoekers denken de oorzaak te hebben gevonden.